Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Ε.Δ.Ε για τις συνθήκες θανάτου της Αικατερίνης Γκουλιώνη ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας ζήτησε σήμερα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της κρατουμένης Αικατερίνης Γκουλιώνη, κατά τη διάρκεια μεταγωγής της στις 18/3/2009 από το Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών στο Κατάστημα Κράτησης Νεαπόλεως Λασιθίου, μετά τη γνωστοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια θανάτου της κρατουμένης.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική έκθεση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία συντάχθηκε επί τη βάσει και των αποτελεσμάτων της έκθεσης τοξικολογικής ανάλυσης του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και Φαρμακοκινητικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», αποφαίνεται ότι η αιτία του θανάτου της Αικατερίνης Γκουλιώνη είναι η λήψη ναρκωτικών του τύπου κυρίως της ηρωίνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε επίσης αίτημα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας αντίστοιχης έρευνας, σχετικά με τυχόν ευθύνες των αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι διενήργησαν τη μεταγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: