Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Στη Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών ο Σωτ. Βόσδου

Τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ενημέρωσε την Τρίτη 06 Απριλίου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου για την πορεία του Γ΄ΚΠΣ και τον προγραμματισμό για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής υπό την προεδρεία του Βουλευτή Ημαθίας κ. Μιχάλη Χαλκίδη και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές: Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, Κέρκυρας κ. Άντζελα Γκερέκου, κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, και Ζακύνθου κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανά Νομό καθώς και την απορρόφηση και αξιοποίηση των κονδυλίων ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν στους τομείς δραστηριότητας των κατοίκων: πολιτισμό, περιβάλλον, τουρισμό, υγεία, εκπαίδευση και προσπελασιμότητα. Επίσης, παρουσιάστηκε από τον κ. Βόσδου ο στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που είναι να καταστούν τα Ιόνια Νησιά Διεθνής Προορισμός με χαρακτηριστικά Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο προγραμματισμός των ενεργειών της ΠΙΝ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Από τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής διαπιστώθηκε το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: