Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Προχωρούν τα έργα για την Παράκαμψη Αεροδρομίου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την Παράκαμψη Αεροδρομίου. Μετά το Πάσχα οι εργασίες θα ενταθούν καθώς θα προστεθούν και νέα μηχανήματα, ενώ τόσο ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ όσο και ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος που επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ολοκλήρωση του έργου μέσα στον προσεχή Ιούνιο.
“Είναι έργο ζωτικής σημασίας. Όχι ότι θα σώσει την κυκλοφοριακή φόρτιση, αλλά θα δώσει μια πνοή στο να αποσυμπιεστεί η κυκλοφορία από και προς την πόλη”, δήλωσε ο Δήμαρχος.
Πρόσθεσε ότι ο Δήμος πάλεψε το όλο θέμα παρά το γεγονός ότι υπήρχαν, αντιδράσεις και προβληματισμοί. “Επιβεβαιώθηκε η άποψη που είχαμε για το θέμα. Είναι κομμάτι του γενικού σχεδιασμού για τη λειτουργία της πόλης”.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Γ’ΚΠΣ, εξελίσσεται σε 28μ. πλάτος και 500 μήκος και θα συνδέσει τη Δονάτου Δημουλίτσα με την Επτανήσου.
Προβλέπονται νησίδες στη μέση του δρόμου, δεξιά και αριστερά πεζοδρόμια. Επίσης, ηλεκτροφωτισμός, αποχετευτικό δίκτυο και παράδρομος προς τα Παγκρατέικα.
Μέχρι Ιούνιο
Οπως τόνισε ο Δήμαρχος το έργο θα πρέπει να τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο.
“Βρίσκουμε δυσκολίες, το έδαφος είναι σαθρό. Γίνεται όμως καλή και γρήγορη, δουλειά για να το αποδώσουμε το ταχύτερο στην τοπική κοινωνία” τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιδήμαρχος Γ.Μάμαλος που ανέφερε ότι όταν η δημοτική αρχή έλεγε ότι το έργο θα γίνει τότε όλοι έλεγαν το αντίθετο.
Κρατάμε το λόγος μας. Δυστυχώς φέτος, είχαμε βαρύ χειμώνα και πολλές βροχές.
Μετά το Πάσχα θα έχουμε περισσότερα μηχανήματα και σύντομα ο δρόμος θα αποδοθεί στη κυκλοφορία.
Σε πείσμα αυτών που θέλουν τη Κέρκυρα να πηγαίνει κατά πίσω, προχωράμε μπροστά και ολοκληρώνουμε τα έργα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: