Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Νεκρός ο Έλληνας φοιτητής στην Λ' Άκουιλα



Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, στην ισοπεδωμένη πόλη Λ΄Ακουιλα, για τον εντοπισμό επιζώντων, νεκρός βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού που διέμενε κοντά στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης και το οποίο κατέρρευσε από την ισχυρή δόνηση, ο Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς. Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και στα κόμματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν το άψυχο σώμα του φοιτητή που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια του κτιρίου, ενώ λίγο αργότερα η σορός του αναγνωρίστηκε από τους γονείς και την αδελφή του στο νεκροτομείο της πόλης.

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή είχαν μεταβεί από χθες στην Ιταλία και παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του γιου της, ενώ η αδελφή του κατάφερε να γλυτώσει από την καταστροφή με ελαφρά τραύματα.

Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Κασίμης, το Υπουργείο Εξωτερικών καταβαλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η σωρός να μεταφερθεί το ταχύτερο στην Ελλάδα, ενώ άνθρωποι της ελληνικής πρεσβείας βρίσκονται δίπλα στους γονείς του φοιτητή.

Την ίδια ώρα με πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Ολυμπιακής που διέθεσαν αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή, αλλά και με φεριμπότ, 160 Έλληνες φοιτητές που διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Λ' Άκουιλα, που επλήγη, επέστρεψαν στην Αθήνα, μετά από συντονισμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Στο αεροδρόμιο τους φοιτητές υποδέχθηκε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης.

Οσοι από τους φοιτητές κατάγονται από πόλεις της περιφέρειας, διανυχτέρευσαν σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο και ταξίδεψαν με πτήσεις των 2 αεροπορικών εταιρειών.

Πέντε από τους Έλληνες φοιτητές που τραυματίστηκαν από το σεισμό έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έξω από τη Λ' Άκουιλα, όμως η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή και αναμένεται και αυτοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις οι γιατροί το επιτρέψουν.

Συλλυπητήρια Πρόεδρου της Δημοκρατίας-κυβέρνησης-κομμάτων

Με δηλώσεις τους και τηλεγραφήματα πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια.

"Για τον άδικο χαμό του γιου σας, εκφράζω τη βαθιά θλίψη όλων μας καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας", τονίζει σε τηλεγράφημα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγάγγελος Αντώναρος εξέφρασε βαθύτατα συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Βασίλη Κουφωλιά.

Ο κ.Αντώναρος δήλωσε πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές της ελληνικής Πολιτείας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος για την τραγωδία στην Ιταλία μετά τον καταστροφικό σεισμό αλλά και για τον θάνατο του Έλληνα φοιτητή, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην Ιταλία και τα συλλυπητήρια του στους γονείς του νεκρού Έλληνα φοιτητή.

Καθησυχαστικοί οι Έλληνες σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Ελληνες σεισμολόγοι μετά το φονικό σεισμό της Ιταλίας καθώς όπως επισημαίνουν δεν πρόκειται το συγκεκριμένο φαινόμενο να ενεργοποιήσει ρήγματα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναλύσει οι Ελληνες επιστήμονες ο σεισμός στην περιοχή της Λ' Ακουιλα δεν πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας εξαιτίας, του μικρού μεγέθους, της μεγάλης απόστασης, το ρηχό επίκεντρο και του γεγονότος ότι το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε έχει κατεύθυνση προς τα Απέννινα Όρη.
ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: