Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Με τον πρόεδρο των ελαιοτριβέων συναντήθηκε η Αντζ. Γκερέκου

Με πρωτοβουλία της βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Ελαιοτριβέων Κέρκυρας κ. Σωκράτη Κρητικό.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η διερεύνηση όλων εκείνων των μεθόδων με τις οποίες η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων της Κέρκυρας θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα στο νομό.

Κατά τα διάρκεια της συζήτησης, μεταξύ άλλων έγινε εκτενής αναφορά στο παράδειγμα της προσπάθειας διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων στους νομούς Αχαΐας, Ηλίας και Μεσσηνίας, καθώς επίσης και στην Διεθνή αλλά και Ευρωπαϊκή εμπειρία, από όπου διαπιστώθηκε ότι μια σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα οικονομικά βιώσιμη λύση, είναι απόλυτα εφικτή και στο νομό της Κέρκυρας.

Η κ. Γκερέκου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στο νομό Κέρκυρας, κατέθεσε πρόταση, βασισμένη σε χρηματοοικονομικά και άλλα στοιχεία, σχετικά με τους τρόπους εκείνους οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας αξιοποίησης του συνόλου των αποβλήτων των ελαιοτριβείων στο νομό.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως τόνισε η βουλευτής, έχει στόχο να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις προσπάθειες που καταβάλει το Δ.Σ. των Ελαιοτριβέων Κέρκυρας, και για το λόγο αυτό διαβεβαίωσε τον κ. Κρητικό ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Δ.Σ. ώστε η λύση που θα επιλεγεί να είναι η καλύτερη δυνατή, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα που ισχύουν στην Κέρκυρα.

Από την πλευρά του ο κ. Κρητικός, αφού ανέλυσε τις θέσεις και τις ενέργειες του Δ.Σ., εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κ. Γκερέκου για το εν λόγω ζήτημα, ενώ συμφώνησε στην αναγκαιότητα προώθησης σύγχρονων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον, λύσεων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, συμφωνήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση των πιθανών λύσεων, εκφράστηκε αμοιβαία διάθεση για διαρκή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη όχι μόνο στο ζήτημα των αποβλήτων, αλλά και γενικότερα, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ελαιοτριβείς αλλά και τον πρωτογενή τομέα της Κέρκυρας.

Από την πλευρά της η βουλευτής επανέλαβε πως θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ικανές να οδηγήσουν την Κέρκυρα στο δρόμο της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της Πράσινης Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: