Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ερώτημα να τεθούν σε αργία σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας απηύθυνε ερώτημα στο Υπηρεσιακό-Πειθαρχικό Συμβούλιο των Καταστημάτων Κράτησης προκειμένου να τεθούν σε αργία πρώην διευθυντής, πρώην αρχιφύλακας και φύλακας των Φυλακών Δομοκού, μετά τη γνωστοποίηση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας κ. Στ. Κωσταρέλλο της άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος τους για κακούργημα, όπως και για πλημμελήματα τα οποία επισύρουν έκπτωση από την Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, εις βάρος και των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα (άρθρο 46 του Νόμου 3459/2006), ενώ εις βάρος των δυο πρώτων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (άρθρα 42,94,385 του Ποινικού Κώδικα) και για παθητική δωροδοκία κατά συρροή (άρθρα 94,385 του Ποινικού Κώδικα), τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα αδικήματα τα οποία επισύρουν έκπτωση από την Υπηρεσία.

Την προκαταρκτική εξέταση είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από προβολή σχετικού ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: