Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Τα σκουπίδια προ των πυλών...

Mπροστά σε βουνά σκουπιδιών ενδέχεται να βρεθεί και πάλι η Κέρκυρα, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης μέλη του συλλόγου κατοίκων Τεμπλονίου προχώρησαν σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας προειδοποιεί ότι ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την εικόνα της πόλης ενόψει του Πάσχα.

Όπως δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων, Μ. Παπανικολοπούλου σε καμία περίπτωση ο ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να μείνει κλειστός την Μ. Εβδομάδα.

Εκκληση Α. Κουρή

"Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται υπό κατάληψη για 12η φορά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο αποκλισμός του θα δημιουργήσει δυστυχώς ανυπέρβλητα προβλήματα, στην λειτουργία της πόλης ενόψει Πάσχα, την οικονομία την ποιότητα ζωής, την τουριστική διαφήμιση” δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Κουρής.

Ο κ. Κουρής κάλεσε τον εξωραιστικό σύλλογο Τεμπλονίου ν'αναθεωρήσει άμεσα απόφαση του και να τεθεί και πάλι το θέμα μετά το Πάσχα.

“Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Αν παραμείνει ακόμα ένα 24ωρο κλειστός ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα βρεθούμε σε πλήρη αδυναμία να κάνουμε την αποκομιδή απορριμμάτων στον εύλογο χρόνο των 2-3 ημερών ώστε οι επισκέπτες να βρουν την πόλη καθαρή το Πάσχα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος, ανέφερε ακόμα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με το σύλλογο Τεμπλονίου, χωρίς αποτέλεσμα , ενώ ενημέρωσε το Σύνδεσμο Καθαριότητας και το Δήμαρχο Κερκυραίων για το νέο πρόβλημα στο ΧΥΤΑ.

Ολιγοήμερος

αποκλεισμός

Στόχος του Συλλόγου Τεμπλονίου είναι να υπάρξει πολιτική βούληση από Δημάρχους και εμπλεκόμενους φορείς ώστε ν’ασκηθεί πίεση στην περιφέρεια, προκειμένου να γίνει αλλαγή χωροθέτησης. Αυτό δήλωσε στο “Τηλεκέρκυρα” η πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Παπανικολοπούλου, η οποία αφού ζήτησε την κατανόηση όλων, επανέλαβε ότι η κινητοποίηση θα είναι ολιγοήμερη και δεν πρόκειται να συνεχιστεί την Μεγ. Εβδομάδα.

“Τα έργα προχωρούν. Είμαστε θετικοί στην κατασκευή του βιολογικού, αλλά αρνητικοί στο τοιχίο και στον τρόπο που πάνε να γίνουν τα έργα.

Για παράδειγμα, οι μεμβράνες που τοποθετούνται στο τοιχίο, δεν συγκολλούνται με τις υπάρχουσες μεμβράνες του κυττάρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: