Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Δήμος Κερκυραίων: Πρόβλημα με 10 συμβασιούχους στην καθαριότητα-Δηλώσεις Μικάλεφ

Νέος “πονοκέφαλος” για το Δήμαρχο Κερκυραίων, αυτή τη φορά για πρόβλημα που δημιουργήθηκε με συμβασιούχους στην υπηρεσία καθαριότητας.
Εκπρόσωποι των συμβασιούχων δήλωσαν χθες ότι σε 10 συνάδελφους τους, δεν επετράπη να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεών τους.
Ο κ. Μικάλεφ, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι το ζήτημα προέκυψε εξαιτίας της άρνησης του ΑΣΕΠ να δεχθεί για το νέο διαγωνισμό, υποψηφιότητα εργαζομένων με δύο αλλεπάλληλες συμβάσεις.
Η απαγορευτική αυτή διάταξη υπάρχει στο νόμο Παυλόπουλου, όπως διευκρίνησε.
Στο παρελθόν, το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους λυνόταν μέσω συμβάσεων που άλλοτε υπέγραφαν με το Δήμο και άλλοτε με την ΑΝΕΔΚ ή την ΕΤΕΔΚ.
Μετά το κλείσιμο των παραπάνω επιχειρήσεων, το πρόβλημα εντάθηκε καθώς ο ΚΔΚ δεν επιρέπει στις νέες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν προσωπικό για την υπηρεσία καθαριότητας.
Το Π.Δ.
Σύμφωνα με το Π.Δ. Παυλόπουλου δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης εργαζόμενοι που δουλεύουν σε συγκεκριμένο φορέα για 25 και πλέον μήνες παρά το ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι συγκεκριμένοι εργάζονται ήδη 38 μήνες.
Να κάνουν ένσταση
Ο δήμαρχος κάλεσε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους καταθέσουν ένσταση κατά της απόρριψης της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, ενώ δήλωσε ότι τους στηρίζει.
Αν επιλέξουν, όπως είπε, να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, τότε οι θέσεις τους θα καλυφθούν από άλλους συμβασιούχους.
Εργαζόμενοι
προγραμματικών

Κάθε περιθώριο έχει εξαντλήσει η δημοτική αρχή για το θέμα των συμβασιούχων των προγραμματικών όπως είπε ο κ. Μικάλεφ.
Την Τρίτη τους κατέθεσε ποσό 140.000 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το δώρο του Πάσχα και μέρος του μισθού τους.
“Πέραν αυτών ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο μόνο και μόνο γιατί το ταμείο του Δήμου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερα ποσά” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μικάλεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: