Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Εκκλήσεις να λήξει η κατάληψη του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Εκκληση στο σύλλογο κατποίκων Τεμπλονίου να σταματήσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ απήυθυναν σήμερα ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ ο Αντιδήμαρχος Α. Κουρής και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας

Με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας ο κ. Μικάλεφ δήλωσε ότι “ως Σύνδεσμος ότι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με στόχο να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα του ΧΥΤΑ”.

Ο κ. Μικάλεφ πρόσθεσε και τα εξής: “Όσο δίκιο και αν έχουν οι κάτοικοι, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την ενέργειά τους τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι υπερβολική η ενέργειά τους. Λυπάμαι πολύ για τις εξελίξεις. Με το τρίτο κύτταρο θα σταματήσουν να κυκλοφορούν εικόνες σαν και αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρέπει όμως να μας κατανοήσουν. Δεν μπορούν όλα να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια.

Η λειτουργία όλων των κυττάρων και σε συνδυασμό και με το βιολογικό καθαρισμό και την καύση του βιοαερίου, θα αλλάξει πλήρως η εικόνα. Ζητώ την κατανόησή τους και να παύσουν την κινητοποίηση ενόψει των εορτών για το καλό της Κέρκυρας και της πόλης μας”.


Σε ότι αφορά το αίτημά των κατοίκων, ο κ. Μικάλεφ τόνισε ότι “το ζήτημα είναι μέχρι το 2011 τι θα κάνουμε”.

Οπως είπε, από εκεί και πέρα θα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εκεί να υπάρξει και ο ανάλογος προβληματισμός για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Κουρής-Μπούκας


“Ο Δήμος δε φέρει καμία ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας, μία εικόνα η οποία πηγάζει από την αδυναμία να συλλέξουμε τα απορρίμματα λόγω της καταλήψης του ΧΥΤΑ” σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Κουρής.

Απευθυνόμενος στο σύλλογο κατοίκων Τεμπλονίου ζήτησε να επιτρέψουν την εναπόθεση των απορρίμματων στο ΧΥΤΑ, για να βοηθηθεί η πόλη απέναντι στην κρίση και κυρίως να μη δυσφημιστεί ο τόπος μας τις ημέρες του Πάσχα.

“Την Κυριακή των Βαΐων έχουμε πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα τις παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμος. Ζητώ την κατανόηση των κατοίκων του Τεμπλονίου”.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας αν και σημείωσε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο, τόνισε ότι αυτήν την στιγμή, η κατάληψη είναι ατυχής.

“Θα πρέπει να βλέπουν όλον τον περίγυρο και το συμφέρον όλων μας αλλιώς θα χάσουν το δίκιο τους.

Τους εκλιπαρώ ν’ ανοίξουν το συντομότερο δυνατό τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για να μην στρέψουν την κοινωνία απέναντι στο δίκαιο δίκιο τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: