Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Στους σεισμοπαθείς της Λάκουιλα συμπαρίσταται η Κέρκυρα

Συνάντηση με τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Giancarlo Bringiotti είχε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος κατά την οποία του εξέφρασε την οδύνη του και τα θερμά αισθήματα συμπάθειας του κερκυραϊκού λαού για τα θύματα του μεγάλου καταστροφικού σεισμού στην περιοχή της πόλης L΄ Aquila.

Ο Νομάρχης μετέφερε στον κ. Bringiotti τη πρόταση από πλευράς κερκυραϊκών επιχειρήσεων και πολλών ντόπιων οικογενειών να φιλοξενήσουν στην Κέρκυρα πληγέντες από τον φονικό σεισμό που έχουν στερηθεί των κατοικιών τους. Ο Πρόξενος της Ιταλίας ευχαρίστησε το Νομάρχη για την πρότασή του αυτή, που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σχέση του κερκυραϊκού λαού με το λαό της φίλης γειτονικής χώρας, μετέφερε τις ευχαριστίες και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα που ενημερώθηκε για την ευγενική πρόταση της Κέρκυρας και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε το ιταλικό κράτος για την περίθαλψη και τη φροντίδα των πληγέντων από το σεισμό.

Όπως είναι γνωστό η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη φιλοξενία τους σε εγκαταστάσεις υποδοχής στα παράλια της Αδριατικής και γι’ αυτό ο κ. Bringiotti ανέφερε στο Νομάρχη ότι η πρόταση για φιλοξενία εδώ θα αξιοποιηθεί εφόσον παραστεί ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: