Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Στη Βουλή πρόταση του ΚΚΕ υπέρ των λαικών στρωμάτων

Συζητήθηκε την Τρίτη στην διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πρόταση του ΚΚΕ που αφορούσε “στην διευκόλυνση των λαϊκών στρωμάτων μπροστά στην ακρίβεια που χτυπά τον ελληνικό λαό”.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους, η πρόταση αφορούσε την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως διατροφής, υγείας παιδείας, την κατάργηση ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αγροτών.
“Όπως ήταν φυσικό, η κυβέρνηση το απέρριψε οχυρωμένη πίσω από τυπικούς λόγους, ότι όταν φέρνει πρόταση νόμου η αντιπολίτευση δε πρέπει να μειώνει τα δημόσια έσοδα.
Εκείνο που έχει σημασία η στάση των υπολοίπων κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ που μας κατηγόρησε ότι λαϊκίζουμε, κατηγόρησε το κόμμα που στέκεται στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, μας είπε ότι η πρόταση εκτός από λαϊκίστικη είναι μη εφαρμόσιμη και παρέπεμψε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα διορθώσει τα πράγματα με την ακρίβεια” σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Οπως πρόσθεσε ο βουλευτής, ο ΣΥΝ ενώ στην αρχή ήταν υπέρ, ουσιαστικά κατηγόρησε το ΚΚΕ για ρεφορμιστική πολιτική. Το ΛΑΟΣ καταψήφισε την πρότασή και είπε ότι αποσκοπεί στην αλλαγή του κρατούντος καθεστώτος.
“Καλούμε τους Κερκυραίους και τον ελληνικό λαό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αποδείξουν ότι δεν ξεγελιούνται από τα λόγια των κομμάτων αυτών με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Κριτική σε Βόσδου
Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στην διαρκή επιτροπή περιφερειών, όπου ο Γ.Γ. της ΠΙΝ έκανε απολογισμό των έργων που έγιναν μέσω του Γ΄’ ΚΠΣ και έναν προγραμματισμό για τα έργα στο ΕΣΠΑ, ο κ. Χαραλάμπους, ανέφερε πως η πραγματικότητα είναι ότι “υπάρχουν δημόσια μεγάλα έργα όπως είναι το Νοσοκομείο που πήρε παράταση, στρεβλή ανάπτυξη του τουρισμού, απουσία του πρωτογενή τομέα, Διαπόντια και Παξοί βρίσκονται σε εγκατάλειψη, ότι η σχολική στέγη στο νομό βρίσκονται στην τελευταία θέση των νομών της χώρας” κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: