Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ TOUR-OPERATORS Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


Στη συνάντηση για την απονομή των Travel Awards 2008 που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά φέτος από την εταιρεία Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη με τη συμμετοχή 150 tour operators από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, το Καζακστάν και τη Λετονία, συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Δανίλια, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

Ο Νομάρχης στο χαιρετισμό του παρουσίασε το προφίλ της σύγχρονης τουριστικής Κέρκυρας με τον ιδιαίτερο φυσικό πλούτο και την μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και κάλεσε τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς των χωρών αυτών να επιλέξουν καί Κέρκυρα για τις διακοπές των πελατών τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΤ Θανάσης Οικονόμου και ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων Σπύρος Ζουμπουλίδης ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. Σωτ. Βόσδου και οι δήμαρχοι Φαιάκων και Θιναλίων Μιχ. Κάρρας και Σπ. Βάρελης.

Οι tour operators από τη Ρωσία και τις άλλες χώρες εκφράστηκαν με θερμά λόγια τόσο για την Ελλάδα όσο και ειδικότερα για την Κέρκυρα αλλά και για τα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη που παρέχουν υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Νομάρχης, παρουσία και των δημάρχων Θιναλίων και Φαιάκων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Οικονόμου και συζήτησε τα της συμμετοχής της Κέρκυρας στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market. Επιβεβαίωσαν ακόμη τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει για την παρουσία του νέου κερκυραίου μουσικού Διονύση Γραμμένου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eurovision Young Musicians 2008), σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης «Byzantium 330-1453» στην Royal Academy of Arts του Λονδίνου, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Ο Διονύσης Γραμμένους θα καλύψει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης η οποία είναι από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς στο Λονδίνο.

Στην ημερίδα του Ρόταρυ

Ο Νομάρχης, χθες Κυριακή συμμετείχε στην ημερίδα του Ροταριανού Ομίλου «Κέρκυρα – Βορράς» για τον τουρισμό, που έγινε στη συνεδριακή αίθουσα του συγκροτήματος Century Resorts στην Αχαράβη.

Ο Νομάρχης μιλώντας στην ημερίδα, επέμεινε στην ανάγκη η τουριστική Κέρκυρα να κινηθεί μεθοδικά, συντονισμένα και αποφασιστικά σε τρεις βασικούς άξονες που θα επιτρέψουν να ξαναγίνει το τουριστικό της προϊόν διακριτό και ελκυστικό σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς.

Οι άξονες αυτοί είναι:

1. Όμορφη Κέρκυρας με αισθητική αποκατάσταση όλων των περιοχών που έχουν βάναυσα κακοποιηθεί.

2. Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλο το πλέγμα των επιχειρήσεων με παράλληλη βελτίωση και των δημόσιων υποδομών.

3. Τοπική ταυτότητα παντού. Στην αρχιτεκτονική, στη διακόσμηση, στην κουζίνα, στα ποτά, στις επιγραφές των καταστημάτων, παντού.

Ο Νομάρχης κατέληξε τονίζοντας ότι: «Αν όλοι μας, από τον απλό πολίτη μέχρι τον μεγαλύτερο τουριστικό επιχειρηματία και όλους όσους υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης, κινηθούμε δραστήρια και επίμονα στους τρεις αυτούς άξονες, τότε η Κέρκυρα θα έχει το τουριστικό μέλλον που αξίζει και δικαιούται μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: