Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία από την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμέ­νους του Ο.Π.Α.Δ. στην Κέρκυρα, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης.

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής:

"Είναι γνωστό στο Υπουργείο, από αναφορές συνδικαλιστικών οργάνων δημοσίων υπαλλήλων, που καταθέσαμε στη Βουλή, ότι ο φαρμακευτικός σύλλογος της Κέρκυρας από 1/10/2008 ανέστειλε την χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, αφού ο Ο.Π.Α.Δ. εντελώς παράνομα έχει να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς της Κέρκυρας από τον Απρίλιο του 2008. Η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε στις 11/10/2008 αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του «….αφού διαπίστωσε ότι ο Ο.Π.Α.Δ. μέχρι αυτή την στιγμή δεν ικανοποίησε ούτε προς το ελάχιστον το αίτημα μας για εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων, όπως αυτό προκύπτει από τις συμβατικές του υποχρεώσεις, αδιαφορώντας τόσο για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τους φαρμακοποιούς, όσο και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του…».

Είναι ολοφάνερο πως η προκλητική άρνηση του Δημοσίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι των φαρμακοποιών της Κέρκυρας—σε μια περίοδο μάλιστα όπου η κυβέρνηση απλόχερα χαρίζει 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες της χώρας—οδηγεί σε τεράστια ταλαιπωρία, ψυχική, σωματική και οικονομική, ένα μεγάλο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων εν ενεργεία και συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα να έχουν την παρά μικρή ευθύνη γι΄ αυτό.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός σε τι άμεσα μέτρα θα προβεί ούτως ώστε να πληρωθούν τα χρωστούμενα στους φαρμακοποιούς της Κέρκυρας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήξη της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων σ΄ αυτούς".








Δεν υπάρχουν σχόλια: