Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΑΥΡΙΟ Η ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Αύριο ή το αργότερο το Σάββατο αρχίζει στην Κέρκυρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος, εκτίμησε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν στην Κέρκυρα γύρω στα 76 λεπτά ανά λίτρο.
Σημειώνεται ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο «άνοιγμα» της αγοράς να διαμορφωθεί κοντά στα 70 λεπτά το λίτρο.Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πετρέλαιο θα είναι ακριβότερο σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας συζήτησε χθες για τις δυνατότητες συγκράτησης των τιμών με τους εκπροσώπους όλων των οργανώσεων της αγοράς καυσίμων, δηλαδή διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας, μεταφορείς και πρατηριούχους.
Στην τρέχουσα συγκυρία φαίνεται πως ευνοούν τον καταναλωτή οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες στη διεθνή αγορά πετρελαίου, αν και η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ αυξήθηκε κατά 2%, πλησιάζοντας τα 81 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είχαν διαμορφωθεί την άνοιξη, όταν «έκλεινε» η περίοδος διάθεσής του, γύρω στα 80 λεπτά ανά λίτρο, αφού τότε οι διεθνείς τιμές ήταν πολύ υψηλές.
Πριν από 12 μήνες, τον περσινό Οκτώβριο δηλαδή, η τιμή ήταν γύρω στα 60 λεπτά το λίτρο, ενώ φέτος, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ξεκινήσουν από το επίπεδο των 68-70 λεπτών για τις εταιρίες και λίγο υψηλότερα (70-74 λεπτά) για τα πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: