Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

KONΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ

Πολιτικές διαστάσεις και μάλιστα συγκρουσιακού χαρακτήρα προκαλεί η απόφαση του Δ.Σ. Κερκυραίων να αποδεχθεί, το αίτημα του ΚΚΕ για την παραχώρηση τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων στο Λαζαρέτο όπου θα στηθεί μνημείο για τα μέλη του Δημοκρατικού Στρατού που εκτελέστηκαν εκεί.
Με επιστολή του προς το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, το σωματείο “ΛΑΖΑΡΕΤΟ”, (Συγγενείς και Φίλοι των Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων των φυλακών Κέρκυρας περιόδου 1946 - 194)9 εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Συμβουλίου για την ανέγερση δευτέρου μνημείου στη νησίδα και ζητά την επανεξέταση της απόφασης.
Όπως δήλωσε το μέλος του Σωματείου Φίλη Κορωνάκη “το μνημείο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων είναι μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης και είναι ανεπίτρεπτο και πολιτικά αδόκιμο να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του με πρόχειρες αποφάσεις που στόχο έχουν την κομματική εκμετάλλευση.
Σε κανένα μνημείο σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν κομματικές ταμπέλες και είναι ανεπίτρεπτο να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα τα κομματικά μνημεία.
Η απόφαση του Δήμου Κερκυραίων για την παραχώρηση 4 τ.μ.της νησίδας ΛΑΖΑΡΕΤΟ σε ένα κόμμα έχει ευρύτερη πολιτική σημασία και δεν έχουν αναλογιστεί ούτε στο ελάχιστο τις πολιτικές της συνέπειες”.
Το ΚΚΕ
Σε σχόλιο του ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Πιτσιάβας αφού στάθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων κατηγόρησε την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσω του Σωματείου Λαζαρέτο, επιχειρεί την ακύρωση των όσων αποφασίστηκαν.
“Καλούμε καθε Δημοκράτη , καθε αγωνιστή να εκτιμήσει την κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη χρονική στιγμή που επέλεξαν.
Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΚΚΕ έδωσαν θετική ψήφο στο αίτημα της.
Πρόκειται για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, πως μιλάνε μετά για συνεργασία με το ΚΚΕ? κατέληξε ο γραμματέας της Ν..Ε. του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: