Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων της Κέρκυρας,με αίτημα την κάλυψη των κενών με προσωπικό. Στη κινητοποίηση που θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός, συμμετέχουν και οι δικηγόροι. Νέα απεργία έχει εξαγγελθεί από τις 24 έως 31 του μήνα.
Σε κοινό ψήφισμα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο Σύλλογοι τονίζονται τα εξής:
“Οι Δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας διαμαρτύρονται εντονότατα για την απαράδεκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στην λειτουργία των Δικαστηρίων στην Κέρκυρα. Η έλλειψη των απαραιτήτων υποδομών και τα τεράστια κενά στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων αποτελούν τις βασικές αιτίες. Δέκα χρόνια μετά την έναρξη του έργου κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, έχει κατασκευαστεί μόνο ο εξ οπλισμένου σκυροδέματος σκελετός του. Και από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων που εξασφαλίζουν στοιχειωδώς ανεκτή λειτουργία των δικαστικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα, είναι επί μακρόν κενές περισσότερες από τις μισές, κατέχοντας έτσι μια θλιβερή πανελλήνια πρωτιά.
Η σωστή λειτουργία των θεσμών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας η ευθύνη της οποίας για την εξέλιξη των πραγμάτων στο νησί μας κατά την τελευταία δεκαετία είναι μεγάλη! Η απαίτηση των πολιτών να τους εξασφαλίζει η Πολιτεία συνθήκες ορθής και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τις συνθήκες αυτές στο υπάρχον κατ’ευφημισμό δικαστικό μέγαρο, συνθήκες που προσβάλλουν την Ελληνική Πολιτεία αλλά και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων σ’αυτό.
Οι Δικηγόροι και οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας μη ανεχόμενοι πλέον την συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης στην Κέρκυρα, απεργούν από 13.10 έως 17.10.2008 και απαιτούν από την Πολιτεία να επισπεύσει άμεσα όλες τις σχετικές διαδικασίες για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων και την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: