Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις θα γίνουν αύριο και για μια ακόμα φορά, με αφορμή την σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο αεροδρόμιο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει δική του συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκου. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι μισθολογικά, ασφαλιστικά και φορολογικά.
Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη ζήτησε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, δηλώνοντας πως διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τη φτώχεια, τις χαμηλές συντάξεις, την κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σταμάτης Πελάης κάλεσε τους εργαζόμενους να συνταχθούν με τα ταξικά, όπως ανέφερε, σωματεία και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην πλατεία Σαρόκου. Ο κ. Πελάης κατηγόρησε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι διαπραγματεύονται και παζαρεύουν με τις κυβερνήσεις και τις εργοδοσίες.
Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
Η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μόνο μια πτήση ανά προορισμό ενώ η Aegean ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται 23 πτήσεις.
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 πραγματοποιούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΠΝΟ και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθμιακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα.
Διχασμένος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Στα δύο έχει χωριστεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού καθώς η γνωστή κόντρα της διοίκησής του με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλά κρατεί.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ. Βλάσσης σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην ΑΔΕΔΥ και τον πρόεδρό της που συνεχίζει να μην σέβεται τα αποτέλεσματα των εκλογών στη Κέρκυρα και τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τη σύνθεση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του νομού .
“Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για όσο διάστημα συνεχίζει να διορίζει αντί να εκλέγει τα μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην διάστημα συνεχίζει να διορίζει αντί να εκλέγει τα μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα για όσο διάστημα συνεχίζει να φιμώνει τους εργαζόμενους για όσο διάστημα συνεχίζει να φιμώνει τους εργαζόμενους για όσο διάστημα προσβάλει τους εργαζόμενους και ντροπιάζει το συνδικαλιστικό κίνημα “.
Από την πλευρά της η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, ενώ υποστηρίζει ότι η απεργοσπαστική απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου που υπέστειλε τη σημαία του αγώνα πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη”.
Η Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του Παραρτήματος ΑΔΕΔΥ στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, απεύθυνε η Πολιτική Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι “η απεργία της 21 Οκτώβρη μπορεί να γίνει η αφετηρία μια πλατειάς εργατικής δυναμικής συσπείρωσης, κλιμάκωσης και συντονισμού των αγώνων. Στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στις ΔΕΚΟ, στα λιμάνια, στο εμπόριο, στα εργοστάσια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, σε κάθε χώρο δουλειάς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: