Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Νομάρχη η σύσκεψη, με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του Υπ.Πο. Βιβής Βασιλοπούλου και Υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων με θέμα την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί από το Νομάρχη να παραστούν εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Δήμου Κερκυραίων, του τοπικού ΤΕΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και ο Μελετητής του Γ.Π.Σ. κ. Αρσένης Ρίγγας.

Οπως είναι γνωστό, μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης, που είχε ξεκινήσει από το 1997, η αρμόδια Διεύθυνση του ΥπΠο, με έγγραφό της προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ζήτησε την αναστολή της ισχύος της Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ξανασυζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις διατάξεις περί προστασίας του μνημείου της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Η σύσκεψη είχε αρχικά προκληθεί από το ΥΠΠΟ, το οποίο κάλεσε τον κ. Στέφανο Πουλημένο να μεταβεί στην Αθήνα. Ο κ. Πουλημένος αρνήθηκε να μεταβεί και κάλεσε με τη σειρά του τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου αν επιθυμούν ενημέρωση να έλθουν οι ίδιοι στο νησί.
Αντικείμενο της σύσκεψης πρόκειται να αποτελέσουν οι ενστάσεις του ΥΠ - ΠΟ στο περιεχόμενο της αναθεώρησης του Πολεοδομικού και οι δυνατότητες τροποποιήσεων και διαμόρφωσης του Σεδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του Υπουργείου όσον αφορά την προστασία της πόλης ως μνημείο ενταγμένο στη λίστα της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: