Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ-ΔΙΚ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στα πλαίσια των επαφών της Ν. Ε, με φορείς του Νομού και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ. Σ. Κ. καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου των δικαστικών υπαλλήλων για ζητήματα που αφορούν τον χώρο της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ "διάχυτη υπήρξε η απογοήτευση των εκπροσώπων του νομικού κόσμου της Κέρκυρας από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του χώρου και κυρίως για την μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου και για τις τεράστιες ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου τα δικαστήρια της Κέρκυρας κατέχουν μια θλιβερή πανελλήνια πρωτιά. Είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα κενές περισσότερες από τις μισές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων! Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Δ. Σ. Κ. και της Προέδρου των δικαστικών υπαλλήλων στον υπουργό Δικαιοσύνης για την επίλυση των προβλημάτων δεν είχε αποτέλεσμα. Δόθηκαν, όπως συνήθως, κάποιες αόριστες και για το μακρινό μέλλον αβέβαιες υποσχέσεις. Όσα δε αντίθετα δήλωσε τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής της Ν. Δ. κ. Δένδιας, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να ωραιοποιήσει μια τραγική κατάσταση, είναι τουλάχιστον ατυχή.

Αυτές άλλωστε είναι και οι κύριες αιτίες που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι και θα τις συνεχίσουν και στο μέλλον.

Η Ν. Ε. ΠΑ. ΣΟ. Κ. Κέρκυρας στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους και καλεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να στρέψει επί τέλους- έστω και για λίγο- το ενδιαφέρον της στην Κέρκυρα, την οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει σε πλήρη εγκατάλειψη σε όλους τους Τομείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: