Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ



Στην τουριστική έκθεση «TIRGUL DE TURISM ROMANIEI» που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 23 έως 26 Οκτωβρίου συμμετείχε η Νομαρχία Κέρκυρας με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στα πλαίσια του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Στην έκθεση παρέστη ο αντινομάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και νέας Γενιάς Χρήστος Σκούρτης ο οποίος είχε επαφές με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Ηρακλή Βάλβη , τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνορουμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Valentin Arnaoutou και τον σύμβουλο διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργο Κασφίκη. Με τον κ. Κασφίκη, ο κ. Σκούρτης συζήτησε το ενδεχόμενο επίσκεψης μελών της διοίκησης του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου στην Κέρκυρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν επαφές με τους εδώ ομολόγους τους. Ο αντινομάρχης Τουρισμού συναντήθηκε και με το διοικητικό συμβούλιο της Ρουμανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ΑΝΑΤ παρουσία και του διευθυντή του ΕΟΤ Βουκουρεστίου κ. Διακολίου και κερκυραίων επιχειρηματιών όπου συζήτησαν θέματα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κέρκυρα. Παράλληλα ειδική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον μάνατζερ της Aegean Νίκο Βόμπο με αντικείμενο τη ναύλωση αεροπλάνων charter προς την Κέρκυρα.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με δημοσιογράφους του εξειδικευμένου τουριστικού τύπου που έχουν σαν τελικό στόχο αφιερώματα για την Κέρκυρα σε μεγάλα τουριστικά έντυπα και τηλεοπτικά κανάλια, ενώ στο χώρο του περιπτέρου της Κέρκυρας ο κ. Σκούρτης παραχώρησε συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την περαιτέρω προβολή της Κέρκυρας.

Στην έκθεση, την Κέρκυρα εκπροσώπησαν ο Αντινομάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστος Σκούρτης και ο ειδικός σύμβουλος Ν.Α.Κ. Γιώργος Κάφυρης ενώ παρέστησαν επίσης οι επιχειρηματίες Α. Δάφνης, Κ. Αθανασίου, Σ. Χαλικιόπουλος, Σ. Φιλιπέλης, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Λικάβγης, Κ. Γιούργας, Π. Σκάγιας, Φ. Βασιλάκης και Κ. Στεφανίδου. Το ΚΕΤΑ Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Σ. Βαλσάμης ενώ την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου της Κέρκυρας είχε η Νομαρχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν, η Ελλάδα κατέχει τα τελευταία χρόνια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των ρουμάνων τουριστών και έχει υπολογιστεί σε δημοσκοπήσεις ότι το 60% των ρουμάνων επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα σε έρευνα του ΕΟΤ για την ρουμανική αγορά διαπιστώθηκε ότι:

- Η Ελλάδα σήμερα έχει αναδειχθεί ο αγαπημένος προορισμός του εξωτερικού για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες.

- Πάνω από το 65% των ερωτηθέντων Ρουμάνων πολιτών σκέφτεται σοβαρά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, και αναμένεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, να αγγίξει ποσοστό της τάξης του 20%.

- Το πράσινο, η ηλιοφάνεια, η ποιότητα καταλύματος, το φαγητό και ο πολιτισμός είναι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του τόπου που θα επιλέξουν οι ρουμάνοι για τις διακοπές τους.

Στη σχετική καμπάνια του ΕΟΤ τίθεται ως δεδομένη η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ η χώρα μας προβάλλεται με out door και TV spots ενώ παράλληλα πραγματοποιείται στην sala Palalatului που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βουκουρεστίου έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: