Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Συγχωνεύθηκαν σε ένα ασφαλιστικό ταμείο μηχανικοί, δικηγόροι γιατροί και φαρμακοποιοί

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, στα Γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου η πρώτη, σε τοπικό επίπεδο, συνάντηση, μεταξύ των Προέδρων του Δικηγορικού, Ιατρικού, Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ.κ. Γιάννη Βραδή, Αλέξιου Μαρτζούκου, Μιχάλη Βαλμά, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Ηλία Μπουζούκη, του Προέδρου και του μέλους της Δ.Ε. του Tμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ κ.κ. Νίκου Σπίγγου και Νίκου Τρίαντου, με θέμα το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), στο οποίο υπάγονται πλέον υποχρεωτικά από την 1η Οκτωβρίου 2008 οι ασφαλισμένοι των παραπάνω κλάδων αλλά και των Κτηνιάτρων, μετά τη συγχώνευση των Ταμείων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ενοποίηση των Ταμείων και εκφράστηκαν η αναγκαιότητα της συνεχούς ενημέρωσης των ασφαλισμένων και η βούληση να αντιμετωπιστούν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι αδυναμίες της αρχικής λειτουργίας του ΕΤΑΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Φορέων αποφάσισαν να προτείνουν στις αντίστοιχες Διοικήσεις τους την καθιέρωση τακτικών συναντήσεων, οι οποίες κρίνονται θετικές και απαραίτητες, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 29 Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: