Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΣΟΥΝΗΣ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Απάντηση στο Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο απέστειλε το 3ο τμήμα της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με αίτημα το οποίο είχε θέσει ο ίδιος για τις ελλείψεις προσωπικού στα Δικαστήρια της Κέρκυρας.

Το σχετικό έγγραφο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι:

Επί συνόλου 62 οργανικών θέσεων γραμματέων στις δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας είναι κενές 18 εκ των οποίων 17 είναι δεσμευμένες για διορισμό (8 μέσω ΑΣΕΠ, 4 με το διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 2 με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες και εκκρεμούν 3 ερωτήματα μετάθεσης).

Όσον αφορά την κενή οργανική θέση γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Παξών, η υπηρεσία μας προτίθεται να καλύψει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Υ.Κ «περί μετατάξεων σε παραμεθόριες περιοχές».

Επίσης, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας εκπληρώνει εναλλακτική υπηρεσία ένας αντιρρησίας συνείδησης.

Μέχρι την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων προβλέπεται η ενίσχυση του προσωπικού μέσω των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ.

Στις δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας ζητήθηκε από την Υπηρεσία μας η τοποθέτηση 29 καταρτιζόμενων ως εξής: 3 στο Εφετείο, 2 στην Εισαγγελία Εφετών, 15 στο Πρωτοδικείο, 5 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, 2 στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας και 2 στο Πταισματοδικείο.

Η έλλειψη επιμελητών δικαστηρίων παρατηρείται σε πολλές δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Συγκεκριμένα σε σύνολο 2.100 οργανικών θέσεων επιμελητών, καλυμμένες είναι μόνο 800.

Mέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων επιμελητών οι επιδόσεις γίνονται και από τα αστυνομικά τμήματα .

Σημειώνεται ότι με το διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι δεσμευμένες για διορισμό 3 θέσεις επιμελητών (2 στο Πρωτοδικείο και 1 στο Ειρηνοδικείο.)»

Σημειώνεται ότι στο σχετικό έγγραφο το οποίο είχε αποστείλει ο Νομάρχης στις 2.10.2008 αναφέρονταν σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού στα Δικαστήρια της Κέρκυρας καί τα εξής:

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα, τις περιγραφές, τις διαπιστώσεις και το εύλογο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Περιμένουμε τις άμεσες δικές σας ενέργειες, τις οποίες παρακαλούμε να μας γνωρίσετε.

Η Κέρκυρα δεν αντέχει πλέον την συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας του συνόλου των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί μας και ειδικότερα αυτών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε.

Προσωπικό τώρα, για να λειτουργήσουν επιτέλους τα Δικαστήρια της Κέρκυρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: