Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ

Σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι θα προχωρήσουν οι κάτοικοι της περιοχής μέσα στο Νοέμβριο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, σε ερώτηση γι αυτή την εξέλιξη ,αφού σημείωσε ότι τα έργα στο ΧΥΤΑ είναι αναγκαία να γίνουν, επεσήμανε και τα εξής:
“Δε νοείται εξυγίανση του χώρου χωρίς την εκτέλεση των έργων αυτών, όπως το δίκτυο του βιοαερίου ή η κατασκευή των τοιχίων για να πηγαίνουν τα στραγγίδια στον βιολογικό καθαρισμό. Είναι έργα που θα γίνουν ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Η κατανόηση που ζητείται από τους κατοίκους είναι ναι μεν δύσκολη, αλλά ο χρόνος που μεσολάβησε, ήταν για να συνταχθούν οι μελέτες και να βρεθούν οι χρηματοδοτήσεις.
Τώρα που βρισκόμαστε σε ένα τελικό σημείο για να βελτίωσουμε την εικόνα που επικρατεί στον χώρο ξεκινούν πάλι οι αντιδράσεις. Χρειάζεται κατανόηση. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ως μοναδικό στόχο να μην φτάσουμε ξανά στο αδιέξοδο όπου δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας.
Εξάλλου ο σύνδεσμος προωθεί την ολοκληρωμένη διαχείριση κάτι το όποιο είναι πάγιο αίτημα όλων των φορέων και των πολιτών του νομού. Δεν υπάρχει καθυστέρηση των έργων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: