Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Την εκτίμηση ότι “χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικών προκειμένου η χώρα να βγει από το σημερινό αδιέξοδο”, έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της εδώ επίσκεψής του.
Εξέφρασε παράλληλα την αντίδρασή του στις ιδιωτικοποιήσεις "και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου" την ώρα που, όπως είπε, "δίνεται χέρι βοηθείας στις τράπεζες και στα χρέη τους".

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κάποιοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή οικονομική κρίση και ο κόσμος αρχίζει να το καταλαβαίνει.
“Θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ζήτησε ακόμα τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, της Παιδείας, των κοινωνικών δομών.
Βατοπαίδιο
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για “βουρκοπέδιο” με αφορμή τις την υποθέσεις Βατοπαιδίου, Siemens, ΟΤΕ, εκτιμώντας ότι ο λαός απαιτεί απαντήσεις για όλα αυτά και κυρίως για τις πολιτικές ευθύνες.
“Η υπόθεση Βατοπαιδίου δεν ξεκίνησε πριν τρεις μήνες. Ξεκίνησε από το 1999 όταν οι βουλευτές του ΣΥΝ κατέθεταν ερωτήσεις και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έκαναν τους ανήξερους”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμφώνησε με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ απατάται αν νομίζει ότι θα περάσει αλώβητο για τις δικές του ευθύνες.
Ο ΣΥΝ προκρίνει την εξεταστική επιτροπή για τρεις λόγους: για να εξετασθεί η υπόθεση σε βάθος 10ετίας και όχι πενταετίας, για να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση απόρριψης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής και, τέλος, γιατί μετά την εξεταστική η Βουλή μπορεί να προχωρήσει και στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εάν προκύψουν - εκτός των πολιτικών - και ποινικές ευθύνες.
Δεν βοηθά το ΚΚΕ
Μετά από σχετικό ερώτημα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η στάση του ΚΚΕ δεν βοηθάει στην ενότητα της Αριστεράς.
Χαρακτήρισε επίσης καυτό το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων για όλη τη χώρα, το οποίο δεν λύνεται όπως είπε με βία και καταστολή.
Τέλος, εκτίμησε ότι τα ανεβασμένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, καταδεικνύουν την σημαντική μεταστροφή της κοινωνίας στο επίπεδο της συνειδητοποίησης των αδιεξόδων και της αγανάκτησης”.
Συναντήσεις-ομιλία
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε το πρωί συναντήσεις με τα προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου και του Σωματείου δικαστικών υπαλλήλων, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργ. Κέντρου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ενώ επισκέφθηκε και το Γ.Ν.Κ.
Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στη Λευκίμμη (Ριγγλάδες), ενώ θα κλείσει την παρουσία του στην Κέρκυρα με πολιτική ομιλία το βράδυ (20.30) στο Δημοτικό Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: