Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μετά τα Λύκεια της Κέρκυρας στο χορό των καταλήψεων μπήκαν από σήμερα και τα Γυμνάσια, καθώς λουκέτο έβαλαν το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό κατάληψη 11 σχολεία. Στο μεταξύ μετά από συνάντηση που είχε με τους μαθητές των υπό κατάληψη ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα αιτήματά τους για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.
Υπό κατάληψη τελούν το 1ο , 2ο , 3ο , 4ο και 5ο Ενιαίο Λύκειο, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο και το 1ο - 5ο Γυμνάσιο.
Δίκαια τα αιτήματα
“Τα αιτήματα των παιδιών είναι βάσιμα και έχουν να κάνουν με την ποιότητα των σχολικών υποδομών, οι οποίες είναι σε απερίγραπτο σημείο. Διεκδικούν μια άλλη ποιότητα και μια άλλη δυνατότητα για το χώρο τους”.
Ο κ. Μικάλεφ πρόσθεσε ότι ο Δήμος αλλά και η Νομαρχία προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, εκτιμώντας παράλληλα ότι αποτελέσματα δεν υπάρχουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από την πολιτεία στον τομέα των σχολικών υποδομών.
Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα των μαθητών για κτιριακές και τα επισκευαστικές επεμβάσεις, ο προιστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαδόπουλος.
Εκτίμησε ωστόσο ότι θα πρέπει να σκεφτούν και τι χάνουν με τις καταλήψεις που κάνουν.
“Ευελπιστώ ότι μέσα από τον διάλογο θα βγει κάτι θετικό για τα σχολεία του νομού αλλά και της πόλης και είναι και τα πλέον βεβαρημένα. Δεν τα έχουμε με τα παιδιά. Είμαστε όλοι ένα για να μετριάσουμε το μέγεθος των προβλημάτων”.
Θετικό γεγονός χαρακτήρισε την έναρξη διαλόγου για τα εκπαιδευτικά προβλήματα και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνός που κάλεσε τους αρμόδιους να συνδράμουν στην επίλύσή τους.
Η ΚΝΕ
“Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες για τα νέα κρούσματα αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.Τα σχολεία καταστρέφονται όχι από τους αγώνες των μαθητών, αλλά από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποταγής της Παιδείας στις ανάγκες των επιχειρήσεων, στα κέρδη των μονοπωλίων” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ν.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: