Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Τρίτης 21/10/08 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ, απευθύνει η Ν.Ε. του ΚΚΕ.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει και τα εξής:

"Το σχέδιο των ηγετών της Ευρωζώνης, πρέπει να ξεσηκώσει την οργή και την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι σχέδιο για τη σωτηρία του τραπεζικού κεφαλαίου και φορτώνει νέα τεράστια βάρη στους εργαζόμενους και στους μικρομεσαίους. Δε βάζει φρένο στη σημερινή φτώχεια και ανεργία, στους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που οδηγούν τις λαϊκές δυνάμεις στην υπερχρέωση. Είναι συμφωνία με στόχο να διασωθεί όλη η διαδικασία που καταλήγει σε συγκέντρωση αμύθητων κερδών βγαλμένων από το μόχθο και το αίμα των μισθωτών εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Γι' αυτό έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των άλλων μηχανισμών της ΕΕ, αποδείχνοντας ότι οι αποφάσεις πολιτικών οργάνων, οικονομικών επιτελείων των μονοπωλίων είναι ενιαίες, όπως και πριν έτσι και τώρα. Η κρατική στήριξη ακόμα και η κρατικοποίηση τραπεζών δεν είναι αριστερή και φιλολαϊκή πολιτική, δε γίνεται για να διασφαλιστούν οι αποταμιεύσεις των μικροκαταθετών. Είναι η συνέχεια της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων, προσαρμοσμένη στη φάση της ύφεσης και της κρίσης.

Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ματαιώσουν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν αντιμετωπίζουν την αιτία, την αδυναμία αναπαραγωγής του υπερσυγκεντρωμένου κεφαλαίου. Γι' αυτό είναι μεγάλο και επικίνδυνο ψέμα ότι τα κρισιακά φαινόμενα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η επερχόμενη ύφεση είναι η αποτυχία ενός διαχειριστικού μοντέλου.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεινά που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο. Να "γυρίσουν την πλάτη" σε "μάγους" και "σωτήρες", παλιούς και νέους "κρατιστές", αυτούς τους ίδιους που σήμερα ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της κρατικής επιδότησης, ενώ στη δεκαετία του 1990 ανακάλυπταν τα μειονεκτήματά της. Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι να οξύνουν την ταξική πάλη, να αξιοποιήσουν τα μοναδικά τους όπλα και να περάσουν στην αντεπίθεση με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ.

Ο λαϊκός μονόδρομος είναι της απειθαρχίας, της ανυπακοής στην ΕΕ και τα Ακόμματά της. Την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια. Πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μέτρα προστασίας των ανέργων, πάγωμα των δανείων, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21/10/08. Να δυναμώσουν τον αγώνα για γενικότερες ανατροπές σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και να απαιτήσουν τα βασικά μέσα παραγωγής να κοινωνικοποιηθούν. Να δώσουν αποφασιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 21 ΟΧΤΩΒΡΗ στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ".




Δεν υπάρχουν σχόλια: