Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΚΛΕΙΣΤΑ 12 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Καμία εξέλιξη στο...μέτωπο των καταλήψεων καθώς 12 σχολεία παραμένουν κλειστά. Από την άλλη, δεν υπήρξε τελικά εισαγγελική παρέμβαση στα υπό κατάληψη σχολεία, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις για τις δηλώσεις του περιφ. διευθυντή εκπαίδευσης Χρ. Ανθη.
"Λουκέτο", υπάρχει ακόμα στα Λύκεια της πόλης της Κέρκυρας, το 7ο Γυμνάσιο, καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα της Λευκίμμης, των Αργυράδων και της Κασσιόπης.
Απο...Δευτέρα τα νεώτερα
Άκαρπες απέβησαν σήμερα οι προσπάθειες του προϊστάμενου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ. Παπαδόπουλου που μαζί με εκπροσώπους της ένωσης γονέων συναντήθηκε με τα 15μελη συμβούλια των μαθητών στα Ενιαία Λύκεια προκειμένου να πείσουν τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματα, αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στις σχετικές ψηφοφορίες που θα γίνουν στα σχολεία για συνέχιση η μη των καταλήψεων.
"Φραστική αστοχία"
Ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Γ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι τη Δευτέρα, ή το αργότερο την Τρίτη τα σχολεία θα ανοίξουν».
Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Άνθης αναφορικά με την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία, υποστήριξε πως πιθανότατα να πρόκειται για «φραστική αστοχία» και ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.
Ανθης: Έκκληση για λήξη των καταλήψεων
Από την πλευρά του ο Χρ. Άνθης απηύθυνε έκκληση προς τους καταληψίες μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία τους και να επιτρέψουν στους μαθητές που το επιθυμούν, να κάνουν μάθημα.
Επανέλαβε ότι γονείς και κηδεμόνες μαθητών επισκέφθηκαν την Εισαγγελία και ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά το δικαίωμα των παιδιών να επιστρέψουν στα μαθήματα.
" Οι Εισαγγελικές Αρχές είναι ανεξάρτητες, Δεν εντέλλονται από κανένα".
Ο κ. Ανθης κάλεσε τους μαθητές να σκεφθούν την σπουδαιότητα του ζητήματος της επιστροφής στα σχολεία και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
"Τα μαθήματα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ή αλλιώς, οι καταλήψεις δε θα έπρεπε να έχουν γίνει καθόλου" τόνισε χαρακτηριστικά με την επισήμανση ότι οι καταλήψεις υποθηκεύουν το μέλλων των παιδιών.
Εμπρηστικές δηλώσεις
Την αντίδραση του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνού προκάλεσαν οι προχθεσινές δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο κ. Μεταλληνός τις χαρακτήρισε εμπρηστικές και εκτίμησε ότι "τελικά θα οξύνουν αντί να εκτονώσουν το κλίμα που επικρατεί στα Λύκεια της Κέρκυρας".
Δεν επεμβαίνει η ΕΛΑΣ
•O εκτελών χρέη αστυνομικού διευθυντή, Θεοχάρης Γιώτης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επέμβει η αστυνομία στα σχολεία.

Έκλεισαν χθες το 3ο και 4ο Γυμνάσιο

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησε χθες η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου και 4ου Γυμνασίου, διεκδικώντας την απομάκρυνση των φυλακών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έκλεισαν τα δύο σχολεία και προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στη Νομαρχία, με αφορμή την έκρηξη βόμβας το περασμένο Σάββατο, λίγα μέτρα έξω από τα σχολεία.
Η εκπαιδευτική κοινότητα των δύο σχολείων ζητά τη μεταφορά των φυλακών, την απομάκρυνση των βαρυποινιτών και τη λήψη εξαιρετικά αυστηρών μέτρων προστασίας των σχολείων. Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το 3ο και 4ο γυμνάσιο ο νομάρχης, ο οποίος και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: