Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ν.ΣΠΙΓΓΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Την εκτίμηση ότι για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην περιοχή της Λευκίμμης, είναι απαραίτητη μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία που θα υιοθετήσει την όλη προσπάθεια έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Σπίγγος με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση με το κλιμάκιο των καθηγητών του ΕΜΠ.
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, εκ των συμπερασμάτων της σύσκεψης ήταν ότι θα πρέπει μετά από επιστημονική τεκμηρίωση να θεωρηθεί ότι η Λευκίμμη είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την κατασκευή αεροδρομίου, περιοχή, και όχι κάποια άλλη.
“Όλα όσα έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου θα πρέπει να συνεχιστούν. Δεν είναι δυνατόν να βαδίσει το ένα ανεξάρτητα από το άλλο”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ το σημαντικότερο ζήτημα που τέθηκε και στη σύσκεψη με τους καθηγητές του ΕΜΠ είναι ότι για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο στη Λευκίμμη θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο άξονας Βορρά - Νότου.
Ο κ. Σπίγγος σημείωσε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ θετικό και απομένει τώρα η θέση των καθηγητών του ΕΜΠ που θα δώσουν ή όχι το πράσινο φως για τη δημιουργία αεροδρομίου στη Λευκίμμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: