Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΤΣΙΟ ΝΤΑΛΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΚΟΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Κ.Α.Σ.

Απόντος του γνωστού Ιταλού τραγουδοποιού Lucio Dalla θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία της δημοτικής χορωδίας την ερχόμενη Τρίτη στο παλιό φρούριο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την συμμετοχή του Μάριου Φραγκούλη.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Χορωδίας Παντελής Κοντός μετά από προσπάθειες που έγιναν εξασφαλίστηκε η συμμετοχή του καταξιωμένου Ουαλλού τενόρου Steve Balsamo, που θα πλαισιώσει τον Μ. Φραγκούλη.
Για την ματαίωση της επίσκεψης του Lucio Dalla o κ. Koντός δήλωσε ότι το γραφείο που εκπροσωπεί τον καλλιτέχνη, στην Αθήνα απέστειλε επιστολή στην οποία επικαλείται “προσωπικούς και αδιευκρίνιστους λόγους “
Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια και δεν επιθυμούν μετά τη αρνητική εξέλιξη με τον κ. Dalla μπορεί να επιστρέψει το εισιτήριο και να εισπράξει το αντίτιμο στα γραφεία της Χορωδίας στην οδό Σολωμού.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντό η Χορωδία, θα εξετάσει τα νομικά δικαιώματα που ανακύπτουν από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με το καλλιτεχνικό γραφείο, μετά την ακύρωση της εμφάνισης του ιταλού βάρδου.
“Θα καταθέσουμε έγκαιρα προτάσεις για το 2009”
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη συναυλία το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά, ενώ αρνητική είναι η εισήγηση για τις υπόλοιπες προγραμματισμένες συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου, του Μιχάλη Χαζηγιάννη και του Κώστα Μακεδόνα.

Ο κ. Κοντός δήλωσε ότι η εισήγηση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Κέρκυρας ήταν αρνητική για τη διεξαγωγή της συναυλίας, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν στον ίδιο.
Παράλληλα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τη νομοθεσία που επιβάλει να κατατεθούν οι προτάσεις για τις συναυλίες σε ελεγχόμενους από το ΥΠΠΟ χώρους, πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή τους.
Σε κάθε περίπτωση όμως ανέφερε ότι έως το τέλος του 2008 η Χορωδία θα έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το 2009.
“Δεν προέκυψε θέμα πλαφόν θέσεων”
Παράλληλα ανέφερε ότι σε συνεργασία που είχε με την προϊστάμενη της Εφορίας κ. Ρηγάκου, δεν προέκυψε θέμα πλαφόν θέσεων ενώ η Χορωδία έχει ήδη λάβει έγκριση από την οικονομική εφορία για 2.000 εισιτήρια.
Ο κ. Κοντός με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, τόνισε ότι η συνεργασία της χορωδίας με την πολιτεία ήταν και θα είναι άψογη.
“ Η συζήτηση στο ΚΑΣ εξελίχθηκε αρμονικά. Υπήρξε παμψηφεί απόφαση να γίνει η συναυλία στο π. Φρούριο. Στους αρχαιολογικούς χώρους πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις, αλλά όπως πρέπει. Γι’ αυτό πήγαμε στο ΚΑΣ” τόνισε χαρακτηριστικά.
Συνοψίζοντας ο πρόεδρος της χορωδίας σημείωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί, έχει αντικείμενό του τον πολιτισμό και δεν εμπλέκεται σε πολιτικές καταστάσεις
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: