Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

"ΣΟΛΩΜΟΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ-ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ Η ΚΡΙΣΗ;


Προς εκτόνωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Δήμου Κερκυραίων ΟΛΚΕ και καταστηματαρχών της Σπηλιάς, πιθανόν να οδηγήσουν οι αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να επιτραπεί τελικά η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στο “επίμαχο” σημείο της οδού Ζαβιτσιάνου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Α. Κουρή στη συνεδρίαση της Δ.Ε. τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των τουριστικών λεωφορείων και κρουαζιέρων, ενώ συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, πλην του ΟΛΚΕ.
“Επήλθε ομοφωνία και καταδείχθηκε η αναγκαιότητα να επιδειχθεί συνέπεια απο πλευράς των τουριστικών πρακτόρων” σημείωσε ο κ। Κουρής.


Οπως ανέφερε, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:


•Τα τουριστικά λεωφορεία από Ξενοδοχεία και εκδρομές, εκτός από τις κρουαζιέρες, που έρχονται από το βόρειο συγκρότημα, να προσεγγίζουν το χώρο της Σπηλιάς, όπου θα διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος για να έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης, θα αποβιβάζουν τους τουρίστες και θα πηγαίνουν για στάθμευση σε χώρο εκτός πόλεως. Θα επιστρέφουν δε στο χώρο για την επιβίβαση των τουριστών μετά από συνεννόηση οδηγών και ξεναγών.
•Τα λεωφορεία από το νότιο συγκρότημα, θα προσεγγίζουν το χώρο της πάνω πλατείας, όπου θα δημιουργηθεί λεωφορειογραμμή από το ΑΚΤΑΙΟΝ έως του Καρβουνιάρη, θα αποβιβάζουν και κατόπιν δια των οδών Δούσμανη, Καποδιστρίου θα πηγαίνουν σε χώρους στάθμευσης εκτός κέντρου, όπως στο ΕΑΚ, στον Ανεμόμυλο ή σε χώρο που διαθέτει στο Δήμο ο κ. Ευαγγέλου στα Τρία Γεφύρια.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν παρεμβάσεις, όπως να μεταφερθεί η αφετηρία του τουριστικού τρένου από την οδό Δούσμανη στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των λεωφορείων, να σταματήσει το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης των Ι.Χ. στην Καποδιστρίου και να τοποθετηθούν κολωνάκια στη νησίδα στο Καβαλιέρι.
Τα λεωφορεία θα επιστρέφουν στο χώρο για την επιβίβαση των τουριστών, κατόπιν συνεννοήσεως οδηγών και ξεναγών.
•Για τα λεωφορεία των κρουαζιέρων και μετά από συμφωνία με τους τουριστικούς πράκτορες, επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν ένα 24ωρο πριν τον αριθμό των λεωφορείων που θα χρειαστούν, να κατευθύνουν τους οδηγούς ισόποσα στη Σπηλιά και στην πάνω πλατεία.
Οι χώροι που θα χρησιμοποιούνται για αποβίβαση - επιβίβαση θα είναι οι ίδιοι που προαναφέρονται και ισχύουν για όλα τα τουριστικά λεωφορεία, θα σταθμεύουν δε σε χώρο μπροστά στην πλατεία του ΟΛΚΕ μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθύνοντα Συμβούλου”.

Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Καταστηματαρχών Αλ. Λιτσαρδόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος Κερκυραίων έδειξε να έχει αντιληφθεί πως το μέλλον της πόλης περνάει από την καλή ελεύθερη και αξιοπρεπή διακίνηση των τουριστών στο κέντρο της πόλης.
“Αυτο που θα πρέπει να κρατήσουμε από τις αποφάσεις της Δ.Ε. είναι ότι μετατρέπεται η πολύωρη στάθμευση των λεωφορείων σε στάση και αφιξοαναχώρηση. Αυτό αυξάνει τις δυνατότητες της πόλης και δίνει την ευκαιρία να διαχειριστούμε στο μέλλον περισσότερους τουρίστες, περισσότερα λεωφοερεία και μεγαλύτερη παραμονή επισκεπτών στην πόλη.
Ο κ. Λιτσαρδόπουλος μίλησε για “σολομώντεια λύση” που σέβεται τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται σε βόρειο και νότιο κομμάτι της πόλης,
Ικανοποίηση απο τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών π. Πόλης Σπ. Μητσιάλης.
Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του τύπου, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των συναδέλφων του το Δήμο Κερκυραίων και τον ΟΛΚΕ, ενώ επανέλαβε ότι τό μόνο που είχαν από την αρχή ζητήσει οι καταστηματάρχες ήταν η ίση κατανομή των τουριστών μεταξύ Σπηλιάς και Πλατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: