Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ-ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΕΥΑΚ

Η έντονη δυσοσμία από φρεάτια της ΔΕΥΑΚ στη Σπηλιά δημιουργούν τη χείριστη δυνατή εικόνα σε καταστηματάρχες και επισκέπτες σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου καταστηματαρχών της π.πόλης Σπ. Μητσιάλη. Σε δηλώσεις του υποστήριξε ακόμη ότι δε λειτουργεί ο βιολογικός σταθμός.
Αμεση ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου της ΔΕΥΑΚ, που επισήμανε τα εξής:
“Ο κ. Σπύρος Μητσιάλης, σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στην προσπάθειά του να επικρίνει το έργο της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “ο βιολογικός σταθμός δεν λειτούργησε ποτέ”.
Θεωρούμε ότι ο κ. Μητσιάλης, αδικεί τον εαυτό του αλλά και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές με δηλώσεις αυτού του είδους.
Πρώτον γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο βιολογικός επεξεργάζεται τα λύματα του Δήμου Κερκυραίων που φθάνουν σ' αυτόν και βέβαια δεν έχει καμία σχέση, ούτε μπορεί να επηρεάσει μια πραγματικότητα που λέγεται παντοροϊκό σύστημα απορροής.
Δεύτερον γιατί το μόνο που θα είχε να κάνει για να διαπιστώσει τη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού, είναι να ρωτήσει τους χιλιάδες Κερκυραίους που εμπιστεύονται τη λειτουργία του και τα άκρως θετικά για το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελέσματα και πλημμυρίζουν τις παραλίες του Δήμου Κερκυραίων από τον Ανεμόμυλο μέχρι και τη Σωτηριώτισσα.
Ο Βιολογικός Καθαρισμός είναι ένα έργο που ακόμη και τώρα αποτελεί την κορωνίδα στα τεχνικά επιτεύγματα του Δήμου Κερκυραίων την τελευταία 20ετία και για τη σωστή συντήρηση του οποίου, η παρούσα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, έχει εγγράψει κονδύλι στο φετινό προϋπολογισμό, πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: