Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ-ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Στο 100% έφτασε η συμμετοχή των ναυτεργατών της Κέρκυρας στη σημερινή 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου.
Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με ταυτόχρονη διευκρίνιση δυο επίμαχων σημείων που αφορούν αφενός μεν την οργανική σύνθεση των πληρωμάτων, αφετέρου δε τις ώρες διακοπής και ανάπαυσης των πληρωμάτων τους.


Συμπαράσταση
από Εργατικό Κέντρο


Την αμέριστη συμπαράσταση στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Κέρκυρας, εξέφρασε και σήμερα το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μέσω της προέδρου του Σοφίας Λίβερη.
Το ΕΚΚ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζοντα τα εξής:
Στην ανακοίνωσή του ΕΚΚ αναφέρονται τα εξής:
“Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων Κέρκυρας, που παλεύουν:
1. Για την άμεση υπογραφή της ΣΣΕ πορθμείων
2.Για τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες
3.Τον χαρακτηρισμό της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών σε Ακτοπλοΐα καθώς και την διευκρίνηση των δύο επίμαχων σημείων της ΣΣΕ και συγκεκριμένα των άρθρων 6 και 27 τα οποία παρερμηνεύουν την ώρα διακοπής και ανάπαυσης καθώς και τις δύο 24ωρες άδειες ανάπαυσης.
Η μη υπογραφή της ΣΣΕ των ναυτεργατών, είναι η συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής που θέλει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις όλων των κλάδων οδηγώντας τους εργαζομένους σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες αφού με την στάση της αφήνει στο απυρόβλητο την προκλητική συμπεριφορά των εφοπλιστών και των εργοδοτών οι οποίοι αναγκάζουν τους ναυτεργάτες να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, χωρίς ανάπαυση και χωρίς συνθήκες ασφάλειας.
Καλούμε το ΥΕΝ και τους εφοπλιστές να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα των ναυτεργατών και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: