Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ"


Kαμία θετική εξέλιξη ούτε και σήμερα ως προς το αίτημα των καταστηματαρχών της Σπηλιάς να υλοποιηθεί η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής και του Δ.Σ. Κερκυραίων για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων επί της οδού Ζαβιτσιάνου στη Σπηλιά.
Στις θέσεις που έχουν προβλεφθεί για τα λεωφορεία εξακολουθούν να σταθμεύουν Ι.Χ.

“Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Α. Κουρή υπάρχει πρόβλημα στο οποίο δε μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο ο Δήμος παρά την απόφαση που έχει ληφθεί.
“Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος χώρος ελέγχεται από το Λιμεναρχείο. Χρειάζεται επαρκής επόπτευση του χώρου από τη Λιμενική Αστυνομία. Ο Δήμος από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε, δηλαδή τις διαγραμμίσεις, το κόψιμο των κλαδιών, τη σήμανση στα Ελληνικά και Αγγλικά.
Ο κ. Κουρής πρόσθεσε πως βάσει της νομοθεσίας ο Δήμος αδυνατεί να στείλει αστυνομικές δυνάμεις για να εποπτεύσουν το χώρο. Ανέφερε ακόμη πως ήρθε σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, ευελπιστώντας το πρόβλημα να διευθετηθεί.
“Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή। Πιστεύω όμως ότι κάναμε την υπέρβαση, παρά την προγραμματική που υπογράψαμε με την UNESCO, ώστε να βοηθηθεί η τοπική οικονομία”.

Απογοήτευση

Απογοήτευση από την συγκεκριμένη εξέλιξη, εκφράζουν όπως είναι φυσικό οι καταστηματάρχες της Σπηλιάς, που περίμεναν ως “μάννα εξ’ουρανού” την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών της π। πόλης Σπ. Μητσιάλη, έχει ζητηθεί αύριο συνάντηση με το Νομάρχη, προκειμένου να του αναπτύξουν την σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Μποσκέτο

Στην περιοχή του Μποσκέτο τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα καθώς χθες υπήρξε αστυνόμευση του χώρου. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν και σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργήσουν τα μέτρα αφού απαιτείται η καθημερινή παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί το γεγονός της λειτουργίας παιδικής χαράς μέσα στο Μποσκέτο και του κινδύνου που προκαλεί η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην είσοδο του κήπου. Ο κ. Κουρής σημείωσε πως η απόφαση για τη στάθμευση στο συγκεκριμένο χώρο κρίνεται στην πράξη ως μη λειτουργική και θα επανεξαστεί μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: