Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣTO Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Η ένταση και η αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων.
Αιτία του... κακού η εισήγηση του αντιδημάρχου των Τ.Υ. Γ. Μάμαλου (με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) για τη σύναψη δανείου 650 χιλιάδων ευρώ για την αποπεράτωση του έργου της Λαϊκής Αγοράς και η αντίδραση κυρίως από πλευράς του Χρ. Σαρλή που εκτίμησε ότι δεν ήταν τεκμηριωμένη η εισήγηση.
Τελικά το δάνειο ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας ώστε να καλυφθούν οι πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου που ψηφίστηκε προσφάτως από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλο το έργο ξεκίνησε με προυπ. 2 εκατ. ευρώ. Μετά την έκπτωση έφτασε το 1, 38 εκατ. ευρώ. Τότε ελήφθη δάνειο 1, 205 εκατ. Από αυτό το ποσό του δανείου σύμφωνα με τον κ. Μάμαλο ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής για άλλες χρήσεις 241.000 ευρώ. Αφού δόθηκαν ποσά για μεταστέγαση συνεργείων και μετεγκατάσταση της λαικής (περίπου 200 χιλ. ευρώ),στο υπόλοιπο που έλειπε η σημερινή δημοτική αρχή συμπλήρωσε από άλλα έσοδα 237.000 ευρώ.
Το σύνολο του έργου έφτασε περίπου το 1 εκατ. "Ζητάμε τώρα άλλες 650 χιλιάδες για να ολοκληρωθεί το έργο.
"Αν υπάρξει έστω και ένας υπάλληλος που έχει κάνει λάθος στη διαδικασία, ας πάει Εισαγγελέα".
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Μάμαλος κατηγόρησε τον κ. Σαρλή ότι τον προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Απο την άλλη, μίλησε για σοβαρές ευθύνες του προεδρείου του Δ.Σ. γιατί δεν ανακάλεσε στην τάξη τον κ. Σαρλή που όπως είπε «εμφανίζεται όποτε θέλει ως τουρίστας στο όργανο, χωρίς ο πρόεδρος να εφαρμόζει τον κανονισμό περί διαγραφής. "Αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος για τις παρουσίες στο Δ.Σ. θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω αναφορά στο υπ. Εσωτερικών και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη".


Αντιπολίτευση

Στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μια συμβατική αύξηση του προϋπολογισμού του έργου στο 50% είναι θέμα σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει ευρέως το Σώμα και όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο δημ. σύμβουλος Σπ. Μωραίτης από την πλευρά του σημείωσε ότι τα κρούσματα συμπεριφοράς του κ. Μάμαλου είναι επαναλαμβανόμενα και οδηγούν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε αποχωρήσεις. Τόνισε ότι ο Δήμαρχος πρέπει ν΄ανακαλέσει στην τάξη τον κ. Μάμαλο, ενώ για το θέμα του δανείου σημείωσε πως ζητήθηκε αιτιολογημένη αναφορά στα αίτια της λήψης του.
Ο σύμβουλος της παράταξης Σαρλή Μ. Γαβαλάς από την πλευρά του σημείωσε ότι το Δ.Σ. Κερκυραίων «έχει χαμηλό επίπεδο τελευταία και υπάρχουν σύμβουλοι της πλειοψηφίας που με την πρώτη ευκαιρία σπιλώνουν πολιτικά και ρίχνουν λάσπη». «Ο Δήμαρχος πρέπει να φέρει την παράταξή του σε μια τάξη. Η πόλη έχει αρκετά, προβλήματα δεν γίνεται συνεχώς να εξωθείται η αντιπολίτευση σε αποχωρήσεις, κάτι πρέπει ν'αλλάξει. Έχουμε αργήσει πολύ για τη Λαϊκή, τώρα παίρνουμε επιπλέον δάνεια...»
Ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χ. Μάστορας από την πλευρά του σημείωσε ότι στην προκειμένη περίπτωση υπογράμμισε ότι η σύναψη του νέου δανείου είναι απαράδεκτη καθώς και ότι δεν έχει έρθει ακόμα προς συζήτηση και ψήφιση ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Λαικής.
"Φοβόμαστε ότι πάμε ουσιαστικά σε μια μπουτίκ που θα εξυπηρετεί μόνο τους χονδρεμπόρους" τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλες αποφάσεις

Επίσης, η πλειοψηφία ενέκρινε μεταξύ άλλων τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κερκυραίων και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας για την διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού « Ανάπλασης Όψεων Δημοτικού Θεάτρου » ενώ αναβλήθηκαν η ενημέρωση για το Πολεοδομικό Καθεστώς του Νέου Δικαστικού Μεγάρου, η ενημέρωση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό διάθεσης απορριμμάτων καθώς και η λήψη καταρχήν απόφασης για την εξέλιξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Να σημειωθεί, ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου επρόκειτο να συζητηθεί η έγκριση του γενικού χωροταξικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: