Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΛΕΣΣΗΣ: ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ 17 ΣΧΟΛΕΙΑ

Η πολιτεία θα πρέπει ν’ανταποκριθεί στο αίτημα της Ν.Α. για χρηματοδότηση (περίπου 1, 2 εκατ. ευρώ) για την αφαίρεση αμιάντου σε 17 σχολεία του νομού, στα οποία το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Αυτό υπογράμμισε ο αντινομάρχης Κ. Λέσσης που τόνισε ότι η συμπληρωματική χρηματοδότηση 192.000 ευρώ, που έλαβε πριν λίγες μέρες η Νομαρχία δεν καλύπτει την απαιτούμενη πίστωση για όλα τα σχολεία.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη η Ν.Α. είχε τρεις εργολαβίες αποκατάστασης αμιάντου σε σχολικά κτίρια σε εξέλιξη οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν.
Επίσης, απέστειλε έγγραφο στον ΟΣΚ επισημαίνοντας πως σε 17 επιπλέον σχολεία του Νομού, - ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 νηπιαγωγεία- χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση του αμιάντου.
“Είναι αναγκαία μια γενναία χρηματοδότηση για τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία είναι και τα τελευταία στο Νομό. Η πολιτεία αν και δείχνει να έχει κατανοήσει το πρόβλημα, δεν έχει εγκρίνει αυτήν την χρηματοδότηση.
Πριν από τρεις ημέρες, μας ήρθε μια συμπληρωματική χρηματοδότηση 192.000 ευρώ, που δεν καλύπτει την απαιτούμενη πίστωση για όλα τα σχολεία.
Ο αντινομάρχης επεσήμανε πως έχουν σταλεί αναλυτικά στον ΟΣΚ τα στοιχεία με , τα σχολεία που χρειάζεται να γίνει η αποκατάσταση, καθώς ο προϋπολογισμός κόστους για κάθε ένα απ’αυτά.
Με αφορμή πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους στη Βουλή για το θέμα αυτό, ο κ. Λέσσης σημείωσε ότι η Ν.Α.βλέπει θετικά κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος των βουλευτών ζητά ωστόσο και τη βοήθειά τους προκειμένου να πιεστεί ο ΟΣΚ να εγκρίνει τη χρηματοδότηση που απαιτείται.
Απαντώντας σε ερώτημα, υπογράμμισε ότι η αφαίρεση του αμιάντου, γίνεται όταν σχολεία είναι κλειστά, επομένως και εφ’όσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το 2009 και αφού έχει λήξει η σχολική σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: