Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ- ΜΙΚΑΛΕΦ: ΥΛΟΠΟΙΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν κατανοώ γιατί υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση για το Μουσείο Τυπογραφίας». Αυτό ήταν το σχόλιο του Δημάρχου Κερκυραίων, σε ερώτηση με αφορμή την παρουσία τοπογράφων της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Φρούριο.
«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει προβληματισμός και μέτωπο το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί. Δεν κατανοώ γιατί υπάρχει η εμπόλεμη αυτή κατάσταση για ένα Μουσείο Τυπογραφίας σε ένα χώρο που θα διαμορφώσει συνθήκες επισκεψιμότητας και θα αναδείξει το μνημείο και το κτίριο των Αγγλικών Στρατώνων με εκθεσιακούς χώρους και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων» τόνισε ο κ. Μικάλεφ.
Υποστήριξε ακόμη ότι οι μετρήσεις που πήραν οι τοπογράφοι προχθές, αποτελούν το πρώτο βήμα κατάρτισης της μελέτης, ώστε τα Υπουργεία και οι συναρμόδιοι φορείς να γνωρίζουν τι ακριβώς θέλει ο Δήμος να κάνει στο νέο Φρούριο.«Ζητούμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και στη συνέχεια οι αρμόδιοι φορείς να γνωμοδοτήσουν επί της εγκρίσεως. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο πρέπει να γίνει προς όφελος του πολιτισμού μας. Μόνο η μελέτη του θα ανέλθει στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Χρήματα τα οποία δίδει αποκλειστικά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς, το οποίο ελέγχεται από τρία Υπουργεία» κατέληξε ο Δήμαρχος Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: