Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΠΟΥΛΙΕΖΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΕΡΑΤΖΙΧΑ

Σημαντική χαρακτήρισε την την πρωτοβουλία της Ν.Α. που ανέδειξε το θέμα της εκτεταμένης ρύπανσης στη Λίμνη Κόλλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημ. Πουλιέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ.
Αναφερόμενος, ειδικότερα στο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο λίμνη Κόλλα, ο κ. Πουλιέζος, υπενθύμισε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.
Ανέφερε ακόμη ότι ότι το θέμα τέθηκε υπόψη του από την ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη κατά την τελευταία επίσκεψή της στο νομό μας.
Τότε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είχε εκθέσει τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα στη λίμνη Κόλλα, όπως η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο ΕΑΚΚ και η μη ύπαρξη αποχέτευσης στον οικισμό της Νερατζίχας που επίσης επιβαρύνει με λύματα τη συγκεκριμένη λίμνη.
“Ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι υπάρχει έγκριση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού για τη σύνταξη μελέτης αποχέτευσης.
Ως προς το έργο αποχέτευσης στην περιοχή της Νερατζίχας, η ΔΕΥΑΚ έχει συντάξει προμελέτη της τάξης των 70 χιλιάδων ευρώ, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στον Νομάρχη, τον Περιφερειάρχη και την Υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να εξευρεθούν κονδύλια υλοποίησης” τόνισε ο κ. Πουλιέζος.Ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΥΑΚ, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών της, υλοποιεί συγκεκριμένης έκτασης παρεμβάσεις.

Είναι όμως σε θέση να πραγματοποιήσει άμεσα το έργο αν οι παραπάνω φορείς διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσόν.

Παρέμβαση Λέζου

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο διευθυντής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας Θωμάς Λέζος, επιβεβαίωσε την καταγγελία των κατοίκων ότι η αποχέτευση του ΕΑΚ καταλήγει εκτός αποχετευτικού δικτύου της ΔΕΥΑΚ, αναφέροντας μάλιστα ότι η υπηρεσία του δεν έχει σχέδια της εγκατάστασης και δεν γνωρίζει, που ακριβώς χύνονται τα ακάθαρτα ύδατα.
Σχετικά με την προθεσμία που έδωσε στο ΕΑΚΚ ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος για να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Λέζος υποστήριξες ότι “έχει ξεκινήσει αλληλογραφία με τη δημοτική επιχείρηση από πέρσι και μόλις τον προηγούμενο μήνα έλαβε οδηγίες από τις τεχνικές της υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη μελέτης για την προσαρμογή του δικτύου αποχέτευσης του ΕΑΚ με το δημόσιο δίκτυο, κάτι που, όπως είπε δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα μπορέσει να υλοποιηθεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: