Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ


Σε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο σε γενικές γραμμές ζητείται “η άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το έργο κατασκευής ΧΥΤΑ Λευκίμμης, η καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης και εκ νέου συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας” κατέληξε το Δ.Σ. Κερκυραίων μετά από 5ωρη περίπου συνεδρίαση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της συνεδρίασης, που επεκτάθηκε γενικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων τέθηκαν προς ψήφιση τρία διαφορετικά ψηφίσματα (των κ. Πανδή, Μπούκα, Μάστορα).
Οι κάτοικοι της Λευκίμμης εκπροσωπήθηκαν απο τον πανεπιστημιακό καθηγητή Νίκο Πανδή που στην αρχή της συνεδρίασης, επεσήμανε ότι τα προβλήματα δε λύνονται με μάχες αλλά ειρηνικά και με διάλογο. “Δεν είμαστε 40 άτομα, αλλά όλη η Λευκίμμη”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Να τελειώσει το έργο
Υπέρμαχος της ολοκλήρωσης του ΧΥΤΑ Νότου ακόμα και αν δεν λειτουργήσει εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κερκυραίων και πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Σωτ. Μικάλεφ.
Από την άλλη, επέρριψε ευθύνες σε όλους όσους διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια - το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό.
Επεσήμανε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του βρήκε συμβασιοποιημένο έργο που έπρεπε να εκτελέσει.
Σημείωσε ότι αν υπάρξει σχετική δικαστική απόφαση ο Σύνδεσμος θα διακόψει τις εργασίες.
Η αντιπολίτευση
Πρόταση να διακοπούν οι εργασίες και να συσταθεί από το Σύνδεσμο επιτροπή επιστημόνων που θα καταθέσει εντός λίγων μηνών πόρισμα σχετικά με το αν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί των κατοίκων για λάθος χωροθέτηση, κατέθεσε στο Σώμα ο Σπ. Μωραΐτης.
Την άμεση διακοπή εκτέλεσης του έργου όσο παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο, ζήτησε ο Χρύσανθος Σαρλής.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε “αποτελεί δόγμα το ότι έργα της Τ.Α. δεν μπορούν να γίνονται με τη χρήση δυνάμεων καταστολής”. Ανέφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος δε διαθέτει ούτε την τεχνογνωσία ούτε το προσωπικό ώστε να μπορεί να εκτελεί πρόγραμμα έργων στον τομέα της καθαριότητας.
Επίθεση στο Δήμαρχο εξαπέλυσε ο Χ. Μάστορας που τόνισε ότι ο κ. Μικάλεφ λέγοντας ότι ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέως κατά των κατοίκων για την εκτέλεση του έργου του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά δεν ζήτησε ανάλογη παρέμβαση για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
•Η πρόταση που τελικά εγκρίθηκε, έλαβε τις ψήφους της πλειοψηφίας,πλην του κ. Πουλιέζου που απείχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: