Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ενώ ο Δήμος Κερκυραίων δέχεται τα ...πυρά ΣΥΝ και ΚΚΕ για την απόφαση που έλαβε πρόσφατα για τη ίδρυση και εγκατάσταση μ μουσείου τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ σε γραπτή του παρέμβαση τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμος δεν παραχωρεί κανένα χώρο για εμπορικούς σκοπούς στο Νέο Φρούριο, απεναντίας, συμμετέχει και ο ίδιος στην προγραμματική σύμβαση, με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.
Ο κ. Μικάλεφ επικρίνει κυρίως πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΝ, εκτιμώντας ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια παραπληροφόρησης από ορισμένους δημοσιογραφικούς κύκλους”.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης Μικάλεφ έχει ως εξής:
"Η ανακοίνωση της Ν.Ε Κέρκυρας του Συνασπισμού, σχετικά με το μουσείο τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο, φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί από όλο αυτό το κύμα παραπληροφόρησης, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από ορισμένους δημοσιογραφικούς κύκλους.
Με γενικόλογα αναθέματα στρέφεται κατά του Δήμου Κερκυραίων συμβάλλοντας έτσι, στην ενίσχυση ενός νοσηρού φαινομένου.
Ο συντάκτης της ανακοίνωσης, χωρίς να έχει ενημερώσει υπεύθυνα, στηρίζει την επιχειρηματολογία του σε λάθος δεδομένα και με μηδενιστική διάθεση επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του Δήμου Κερκυραίων
Η προσπάθεια για την δημιουργία μουσείου τυπογραφίας και μάλιστα στο χώρο του Νέου Φρουρίου έχει ξεκινήσει από παλιά, η κατ' αρχήν απόφαση (3 - 24/2008) του σημερινού Δ.Σ υπήρξε ομόφωνη με το σκεπτικό να αξιοποιηθεί, να αναδειχτεί ο χώρος του Νέου Φρουρίου και να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα του .
Ο Δήμος δεν παραχωρεί κανένα χώρο για εμπορικούς σκοπούς στο Νέο Φρούριο, συμμετέχει και ο ίδιος στην προγραμματική σύμβαση, με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής
Οι δεκάδες εκδηλώσεις από την αρχή του χρόνου που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτές που έχουν προγραμματισθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Δημοτική Χορωδία, Συμφωνική Ορχήστρα. Το Φεστιβάλ Κερκύρας, που ο Δήμος Κερκυραίων υπήρξε βασικός εμψυχωτής, με την συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι εκδηλώσεις για την UNESCO, ήδη στις 11 και 12 του μήνα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα δώσει δύο συναυλίες στο Παλαιό Φρούριο με την συμμετοχή του κερκυραίου σολίστα Δ. Γραμμένου. Οι τόσες άλλες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής. Όλα αυτά για την Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού είναι μόνο πανηγύρια και ελληνικές βραδιές στις τουριστοταβέρνες;
Όσο για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Νότια Κέρκυρα, είναι άστοχο να από πλευράς του συντάκτη της ανακοίνωσης να εμπλέκει τον Δήμο Κερκυραίων
Ο Δήμος Κερκυραίων στηρίζει και θα στηρίξει τον πολιτισμό υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του. Βεβαίως το κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις αντιρρήσεις και να υπερασπίζεται τις θέσεις του, η ανακοίνωση όμως της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού αδικεί τον ίδιο τον πολιτικό φορέα".

TO KKE

“Η Τ.Α. γίνεται και πάλι όχημα για να περνούν αντιλαϊκές αποφάσεις” υποστηρίζει από την πλευρά της η Ν.Ε. του ΚΚΕ . Όπως αναφέρει:
“Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων αποφάσισε να παραχωρήσει για 50 χρόνια την Ακρόπολη του Νέου Φρουρίου στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να δημιουργήσει Μουσείο.
Παραδίδουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας σε μία Α.Ε. της οποίας τα καθαρά κέρδη το 2007 πλησίασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Μία Α.Ε. με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, την « έπιασε η ευαισθησία» για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Για τον λόγο αυτό έχει κατορθώσει να της παραχωρηθούν από την Τ.Α. και άλλα μνημεία πολιτισμού της χώρας μας, όπως μέρος του Φρουρίου των Ιωαννίνων κ.α.
Τις επενδύσεις που θα κάνει θα τις καλύψει με χρηματοδότηση από το Δ. Κ.Π.Σ. [ ΕΣΠΑ]. Δηλαδή με δημόσιο χρήμα του λαού και ασφαλώς με το αζημίωτο.
Η Πασοκονεοδημοκρατική πλειοψηφία του Δήμου Κερκυραίων που επίσημα στηρίχθηκε από το ΣΥΝ, δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία του Ν. Φρουρίου.
Από εκεί αποκρούσθηκε η επίθεση των Τούρκων το 1716. Ο Άγγλος αρχιστράτηγος Ουέλλιγκτον 1769-1852] χαρακτήρισε το φρούριο ως κτισμένο με τάλιρα, για να τονίσει την αξία του.
Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η σημερινή Τ.Α. με το θεσμικό πλαίσιο που της επέβαλλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του ΣΥΝ, είναι αντιλαϊκός θεσμός.
Ο Δήμος Κερκυραίων, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων που διοικούνται από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, παίζει τον αντιλαϊκό ρόλο που έχουν αναθέσει οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τ.Α. [ Φορομπηχτική πολιτική, ξεπούλημα, ιδιωτικοποιήσεις, υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων κ.λ.π.].
Το ΚΚΕ επικρίνει επίσης το ΣΥΝ, τον οποίο καλεί να δηλώσει αν συνεχίζει να στηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς και την απόφαση της της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής για το μουσείο τυπογραφίας.


Στρατούλης κατά Δήμου Κερκυραίων

Αιχμές κατά της Δημοτικής αρχής Κερκυραίων για την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο για το Μουσείο Τυπογραφίας άφησε χθες το μέλος της γραμματείας του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης.
Όπως τόνισε πρόκειται για απόφαση “ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη που εκθέτει όσους την πήραν και με τον τρόπο που την πήραν”.
“Εντάσσεται στη λογική της ιδιωτικοποίησης και της εκχώρησης των πάντων στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη. Θα υπάρξουν σύντομα πρωτοβουλίες και σε κεντρικό επίπεδο με την κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή κλπ” δήλωσε χθες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: