Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ:"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ"

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει Μουσείο Τυπογραφίας στη Κέρκυρα, όχι όμως στον συγκεκριμένο χώρο (Νέο Φρούριο), εξέφρασε σήμερα με δηλώσεις του ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής.
Με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, σημείωσε πως “είναι λάθος η συγκεκριμένη επιλογή του χώρου,,ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει πολλές άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα συνδέονται με την ιστορία, την παράδοση και τον αρχιτεκτονικό πλούτο του νησιού μας”.
Ο κ. Τρεπεκλής υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε τρία προγράμματα για τον συγκεκριμένο χώρο, εκ των οποίων εκτελέστηκαν μόνο τα δύο. “Η εικονική πραγματικότητα η οποία θα έδινε μία ζωντάνια στο Νέο Φρούριο, ο ήχος και το φως. Τα μηχανήματα της όλης διαδικασίας έχουν συμβασιοποιηθεί και υπάρχουν στις αποθήκες του Δήμου. Θα έπρεπε κατά την άποψή μου ήδη να έχουν τοποθετηθεί”.
“Σκόπιμη καθυστέρηση”
Ανέφερε ακόμη ότι υπήρχε καλή χρηματοδότηση για τις τρεις αίθουσες που σήμερα ο Δήμος παραχωρεί για την εγκατάσταση του Μουσείου Τυπογραφίας.
“Είχαμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση η οποία κατά τη γνώμη μου σκοπίμως, την καθυστέρησε ο Δήμος Κερκυραίων και χάθηκαν τα χρήματα τα οποία πραγματικά θα άλλαζαν την εικόνα του Νέου Φρουρίου.
Υπήρχε επίσης και η μελέτη η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στα συρτάρια της ΑΝΕΔΚ και προέβλεπε ότι τα έσοδα της ΑΝΕΔΚ από την επισκεψημότητα, θα έφταναν περίπου τις 600.000 ευρώ.
Ο πρώην Δήμαρχος αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του είναι αρνητική στην εγκατάσταση του Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο, τόνισε απευθυνόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή του Μουσείου, ότι “τη δωρεά που γίνεται από την σημερινή δημοτική αρχή, η η παραταξή του θα αγωνιστεί να την ακυρώσει με οποιοδήποτε τρόπο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: