Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Σ'ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΕΕΙ Η "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ"-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τη δέσμευση των εκπροσώπων της «ΘΕΜΙΣ» για δημοπράτηση του δικαστικού μεγάρου μέχρι το φθινόπωρο και ολοκλήρωση του έργου έως του χρόνου, έλαβαν τα μέλη του Ν.Σ και οι παριστάμενοι βουλευτές στη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιώτης από πλευράς της ΘΕΜΙΣ, υπάρχει προς διάθεση πίστωση 3 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση και για την προκαταβολή του εργολάβου μετά την εγκατάστασή του.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησε κατά τη συζήτηση του θέματος και μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της ΘΕΜΙΣ αφού εκτίμησε ότι επρόκειτο για συνεδρίαση-παρωδία και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Σ. Μ. Σκορδίλη εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι κανένα από τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Κέρκυρα δεν έχουν προχωρήσει με τους ρυθμούς που η κερκυραϊκή κοινωνία απαιτεί.
«Πιστεύουμε ότι το έργο θα προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση η Ν.Α. θα παρακολουθεί την εξέλιξη του, όσο και αυτό της ανακαίνισης των φυλακών και του νέου νοσοκομείου. Αν τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι όπως τα υπουργεία έχουν προχωρήσει θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας το αυτονόητο. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες από πλευράς της πολιτείας».
Ο νομ. σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τ. Μεταλληνός μίλησε για δήθεν ενημέρωση και δήθεν δέσμευση της ΘΕΜΙΣ για την ολοκλήρωση του έργου.
«Είμαστε όλοι απαισιόδοξοι για την πορεία του έργου και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωσή του. Μόνο μισόλογα και ασαφή χρονοδιαγράμματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τη πλευρά του ο νομ. σύμβουλος και βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους τόνισε ότι ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου έχουν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ . «Οι εκπρόσωποι της ΘΕΜΙΣ ήταν σκόπιμα ασαφής. Δεν δεσμεύθηκαν για τίποτα, δεν δήλωσαν από πού θα βρεθούν τα χρηματικά ποσά που χρειάζονται, δεν έβαλαν χρονικά όρια για το πότε θα τελειώσει το δικαστικό μέγαρο. Θεωρούμε ότι προσπαθούν να το ολοκληρώσουν μέσω ΣΔΙΤ».

Ο Ν. Δένδιας

Στη συνεδρίαση του Ν.Σ. παρέστη και ο βουλευτής Ν. Δένδιας ο οποίος αφού έκανε μια αναφορά στο ιστορικό του έργου,επεσήμανε ότι οι μελέτες για το δικαστικό ολοκληρώνονται και η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο σύμφωνα με τα όσα είχε πρόσφατα ανακοινώσει ο υπ. Δικαιοσύνης.
« Δεν υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση από πλευράς του υπ. Δικαιοσύνης της κυβέρνησης. Αν παρατηρηθεί στο μέλλον θα είμαι ο πρώτος που θα την καταδικάσει.Είναι ανεξήγητες οι αντιπολιτευτικές κορώνες της κ. Γκερέκου».

Γκερέκου

Για υποκριτικές υποσχέσεις και αοριστίες κατηγόρησε τους εκπροσώπους της ΘΕΜΙΣ η βουλευτής Α. Γκερέκου που τόνισε ότι όλα ανέφεραν στο Δ.Σ. δεν αποτελούν δεσμεύσεις της πολιτείας.
«Δικαστικό Μέγαρο δε θα δούμε στο νησί μας τουλάχιστον μέχρι το 2010-2012. Ο αγώνας μας συνεχίζεται» δήλωσε στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: