Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Στο θέμα των βουλωμένων φρεατίων στην πόλη της Κέρκυρας και στον κίνδυνο πλημμύρας που δημιουργούν σε περίπτωση καλοκαιρινής μπόρας, στάθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημ. Πουλιέζος στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου.
Αφού έκανε έκκληση στους συμπολίτες μας, να μην ρίχνουν χώματα, σκουπίδια και φύλλα δέντρων στα φρεάτια, υπενθύμισε ότι και κατά το παρελθόν, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν έντονα προβλήματα εξαιτίας ανάλογων περιστατικών με ξαφνικές νεροποντές.
Παρότρυνε τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην χρησιμοποιούν τα φρεάτια ως σκουπιδοτενεκέ. Όταν βλέπουν ανάλογη ρύπανση να την απομακρύνουν ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ειδοποιούν τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να γίνεται επιτόπιος καθαρισμός.
Ως προς τα προβλήματα δυσοσμίας που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, σημείωσε ότι οφείλονται στο παντοροϊκό σύστημα ομβρίων και των λυμάτων που περνά από το ιστορικό κέντρο.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τα φρεάτια δεν φράζουν μόνο από την αμέλεια ή έλλειψη παιδείας των πολιτών. Οι αποφράξεις και ο καθαρισμός όμως είναι δουλειά κάποιων υπευθύνων και θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.