Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΑΛ. ΔΕΣΥΛΛΑΣ: ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΚΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ"


Evώ δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στην διαμάχη ΟΛΚΕ-Δήμου Κερκυραίων για τις θέσεις στάθμευσης στη Σπηλιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Αλ. Δεσύλλας, σε παρέμβασή του σήμερα στα ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης λιμενικής ζώνης είναι καθορισμένη με νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

Οπως επεσήμανε, “κάποιοι χρησιμοποιούν πρωτοφανείς και λαικίζουσες θέσεις του τύπου: εμείς είμαστε εκλεγμένοι ενώ το Δ.Σ. του ΟΛΚΕ διορισμένο”.

“Το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει η λειτουργία του κράτους ανατίθεται μέσα απο τα εντεταλμένα όργανα του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της ζώνης λιμένα οι αρμοδιότητες έχουν καθοριστεί. Ο ΟΛΚΕ δεν ενεργεί κατά το δοκούν, κινείται στα πλαίσια νόμων και διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων”.

Ο Δ/νων σύμβουλος του ΟΛΚΕ εκτίμησε ότι αν κάποιοι αυτή τη λειτουργία θέλουν είτε να την αγνοούν, είτε να την παρακάμπτουν ο Οργανισμός δεν είναι αρμόδιος να την ελέγξει, αφού υπάρχουν άλλα θεσμικά όργανα που μπορούν να το πράξουν.

“Ας φροντίσουν ν’αλλάξουν τα δεδομένα και οι νόμοι και μετά ο ΟΛΚΕ δεν θα ‘χει καμία αντίρρηση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπευθυνότητες διαχείρισης ενός χώρου κατ΄επιλογής.

Δηλαδή κάποιοι να εκμεταλλεύονται ένα χώρο και να εισπράτουν, ενώ όλες οι άλλες δαπάνες που αφορούν το συγκεκριμένο χώρο να βαρύνουν κάποιους άλλους”.

Ο κ. Δεσύλλας στον επίλογο των δηλώσεών του σημείωσε ότι μέσα σε πλαίσια συνεργασίας με το Δήμο και την κοινωνία μπορούν να βρεθούν οι λύσεις που θα ωφελήσουν και τη λειτουργία του λιμένα, αλλά και θα διατηρήσουν τις καλύτερες σχέσεις του ΟΛΚΕ με την κοινωνία που περιβάλλει τη ζώνη λιμένα.

Ο Δ. Χαρίτος

Την διαμάχη ΟΛΚΕ-Δήμου Κερκυραίων και καταστηματαρχών της Σπηλιάς σχολίασε ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Χαρίτος.

Οπως,ανέφερε “η λύση του ΟΛΚΕ να τοποθετήσει πινακίδες σταθμεύσεις των τουριστικών λεωφορείων ήταν ιδανική για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα”.

Μάλιστα αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος όλων των φορέων πριν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.

“Όλη η περιοχή ανήκει στον ΟΛΚΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι τα έσοδα από το πάρκιγκ πηγαίνουν στην ΑΝΕΔΚ η οποία πληρώνει ενοίκιο στον ΟΛΚΕ. Ο ΟΛΚΕ μετά από απόφαση του Δ.Σ προχώρησε στη τοποθέτηση πινακίδων. Μια απόφαση λογική. Ο δήμος διεκδικεί τα οικονομικά οφέλη από τα 40 ΙΧ που παρκάρουν εκεί”.

Ο κ. Χαρίτος υποστήριξε ότι είναι κρίμα ο Δήμαρχος Κερκυραίων να παρεμβαίνει πολιτικά στο συγκεκριμένο θέμα.

“Το είχαμε συζητήσει και στην σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο. Όσες λύσεις είχαν προταθεί δεν ήταν δυνατόν να γίνουν. Η μοναδική λύση είναι αυτή στον χώρο του ΟΛΚΕ.

Δεν θα πρέπει τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα για να γίνει διάλογος. Έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλους τους τουρίστες. Μάλλον εμείς ανεμίζουμε στραβά», κατέληξε ο κ. Χαρίτος.

Ο Σπ. Μητσιάλης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών π.πόλης Σπ. Μητσιάλη, απο πλευράς του Δήμου Κερκυραίων δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση, με το θέμα των πινακίδων στάθμευσης επι της οδού Ζαβιτσιάνου.

“Εαν αυτό το κομμάτι είναι του Δήμου, να αποφασίσει. Υπάρχουν όμως στοιχεία ότι ο δρόμος απο τη δεκαετία του ‘70 ανήκει στη λιμενική ζώνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: