Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ


Αποθήκη τροφίμων στην οποία ο ιδιοκτήτης αντικαθιστούσε τις ετικέτες συσκευασμένου μείγματος καφέ «Fredissimo», «Frappeccino mix», εισαγωγής από τις Η.Π.Α., που φαινόταν ότι ήταν ληγμένο το προϊόν (από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2008), με νέες ετικέτες οι οποίες ανέγραφαν ημερομηνία λήξης το 2010 εντόπισε την Παρασκευή το μεσημέρι, το κλιμάκιο της Νομαρχίας.
Η επιχείρηση αλλαγής ετικέτας και ημερομηνίας λήξης αφορούσε ποσότητα 1025 κιλών σε συσκευασίες των 1590 γραμμαρίων που προορίζονταν προφανώς για την τοπική αγορά.
Η ποσότητα του καφέ κατασχέθηκε ενώ ο επ’ αυτοφώρω συλληφθείς επαγγελματίας οδηγήθηκε με την συνοδεία αστυνομικών στον Εισαγγελέα και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του.
Κλιμάκιο της Νομαρχίας συνεχίζει τον έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν ήδη έχει διατεθεί στην αγορά άλλη ποσότητα ληγμένου καφέ ή τυχόν άλλων προϊόντων.
Σημειώνεται ότι μόνο από την ποσότητα του καφέ που κατασχέθηκε θα παρασκευάζονταν περίπου 200.000 καφέδες.
Η Νομαρχία τονίζει ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτικού κοινού θα συνεχίσει εντατικά τους ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση και θα επιβάλλει τα νόμιμα στους παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: