Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε αντιπροσωπεία Κερκυραίων δημοσιογράφων στο διάστημα 25 με 27 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ν. Βακάλη και του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σ. Βόσδου.
Οι κερκυραίοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ ενημερώθηκαν από τον κ. Βακάλη για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωβουλή.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας. Από την πλευρά τους, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Αγγελάκας που παραβρέθηκε στη συνάντηση ανέπτυξε τις θέσεις του σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη.
Από την πλευρά του ο Ανώτερος Διοικητικός Υπάλληλος, της Διεύθυνσης Περιφ। Ανάπτυξης Χρ. Σαψάλης επικεντρώθηκε σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.


Η Ρόδη Κράτσα για την Ευρωσυνθήκη


Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Ευρωκοινοβούλιο Η Α΄ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Κέρκυρας στάθηκε στο θέμα της Ευρωσυνθήκης.
Σε γενικές γραμμές σημείωσε ότι οι πολίτες της Ιρλανδίας (καταψήφισαν την Συνθήκη) δεν κατάλαβαν ότι η Ευρώπη όταν γίνει πιο ευέλικτη και ταχύτερη στις αποφάσεις, πιο αποτελεσματική με κοινές πολιτικές σε ορισμένα θέματα, όπως αυτό της ενέργειας του περιβάλλοντος, του τουρισμού κλπ.
“Τα στοιχεία που μας δίνει η νέα συνθήκη, έχουν να κάνουν και με την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ενημέρωση, διότι σίγουρα αν τα είχαν καταλάβει καλά οι Ιρλανδοί πολίτες θα είχαν εκτιμήσει αλλιώτικα την πολιτική της Ευρωσυνθήκης”.
• Στις Βρυξέλλες εκτός της κερκυραικής αποστολής συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: