Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ-ΨΥΓΕΙΟ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Εξιτήριο πρόκειται να πάρουν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας οι 7 Αφγανοί λαθρομετανάστες, που εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Superfast II, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, κρυμμένοι σε αυτοκίνητο ψυγείο.
Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από μέλη του πληρώματος και ενώ αυτό βρισκόταν σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων από την Κέρκυρα (ΒΔ του ακρωτηρίου Αγ. Αικατερίνης).
Αφού ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας, ως πλησιέστερο λιμάνι, δόθηκε η εντολή να επιστρέψει το πλοίο στο νησί. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο.
Ο οδηγός γερμανικής καταγωγής συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο.
Στην ανάκριση, πάντως, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την παρουσία των Αφγανών στο αυτοκίνητό του.

Αμεση κινητοποίηση

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό βρέθηκαν στο λιμάνι ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου η ηγεσία της ΕΛΑΣ στο νομό και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας. Ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις έως εκείνη την ώρα εξελίξεις, ο περιφερειάρχης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι λαθρομετανάστες, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια του πλοίου που άκουσε θορύβους από το φορτηγό ψυγείο.
Το φορτηγό μετέφερε καρπούζια και είχε επιβιβαστεί στο πλοίο απο το λιμάνι της Πάτρας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας , Σπύρος Ανδριώτης ανέφερε ότι μετά την επιχείρηση που έγινε, απεγκλωβίστηκαν οι 7 αλλοδαποί και στη συνέχεια, επειδή δυο εξ αυτών δήλωσαν ότι δεν αισθανόταν καλά τους παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες από Γερμανίδα γιατρό επιβάτιδα του πλοίου που χορήγησε στους 5 εξ αυτών οξυγόνο.
Στη συνέχεια τους εξέτασε και αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος υγείας γι' αυτούς.
Το πλήρωμα έδωσε καταθέσεις, ενώ το πλοίο απέπλευσε και πάλι για τον προορισμό του, αφου κατασχέθηκε το φορτηγό που μετέφερε τους λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: