Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

ΖΗΤΟΥΝ "ΑΦΥΠΝΙΣΗ" ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Πρωτοβουλία για την "αφύπνιση" των τοπικών αρχών και την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει η τοπική οικονομία, πήραν οι Ομοσπονδία Εμπόρων- Βιοτεχνών Κέρκυρας, και ο Οργανισμός Κερκυραικού Εμπορίου.

Ηδη οι Διοικήσεις των δύο Ομοσπονδιών (ΟΕΒΕΚ, ΟΚΕ) σε κοινή τους συνεδρίαση στις 2 Ιουνίου, διαπίστωσαν πλήρη ταύτιση απόψεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την δρομολόγηση ενεργειών για την αντιμετώπισή του.

Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οποίας, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΚ Κ.Κιτσάκης, μίλησε για έλλειψη σχεδιασμού και ενιαίας στρατηγικής.

Οπως ανακοίνωσε, η ΟΕΒΕΚ θα καλύψει τα έξοδα συνεδρίου που προγραμματίζεται με τη λήξη της σεζόν, όπου στο οποίο θα κληθούν ειδικοί να καταγράψουν την κατάσταση της τοπικής οικονομίας και γενικότερα της εικόνας της πόλης και να προτείνουν τρόπους βελτίωσής της.

Οπως ειπώθηκε, οι δύο Ομοσπονδίες θα ζητήσουν την εκπόνηση επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του νομού με βάση τον τουρισμό, αφού εκτιμάται ότι η σημερινή τουριστική προβολή της Κέρκυρας δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΕ Λευτ. Λιντοβόης, υποστήριξε ότι ησ συνένωση των δύο σωματείων δεν είναι τυχαία και στόχο έχει την ανατροπή του σκηνικού των τελευταίων χρόνων, καθώς οι "τοπικοί φορείς αναλώνονται σε σχηματισμούς που μόνο τα συμφέροντα του κερκυραϊκού λαού δεν εξυπηρετούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: