Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του αστικού ΚΤΕΛ, που στην παρούσα φάση περιλαμβάνουν και την εφαρμογή του συστήματος τηλεματικής.

Οπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησαν ο πολιτικός προιστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Μιχ. Διαβάτης και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γ. Νικολούζος, το σύστημα θα ελέγχεται κεντρικά ειδικού πίνακες και οπτικοακουστικό υλικό που θα τοποθετηθούν στα γραφεία της Εταιρείας, στο σταθμαρχείο της στο Σαρόκο και σε κάθε λεωφορείο.

Έτσι, ο επιβάτης θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο της διαδρομής βρίσκεται, αλλά και σε πόση ώρα θα φτάσει στον προορισμό του.

Στα πλαίσια εφαρμογής του συστήματος, ο επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί ειδικές μαγνητικές κάρτες μεγάλης διάρκειας στη θέση του εισιτηρίου, στις οποίες θα μπορούν να προσθέτουν χρήματα, άρα δυνατότητα επιπλέον διαδρομών. Σε άλλη περίπτωση, ο πελάτης θα μπορεί να προμηθευτεί εισιτήριο και από τον οδηγό του λεωφορείου, με μικρό επιπλέον κόστος που δε θα ξεπερνά το 20 - 30%.

Κρίσιμη παράμετρος το κυκλοφοριακό

Η επιτυχία στην εφαρμογή της τηλεματικής προυποθέτει βέβαια και την εξομάλυνση των προβλημάτων που παρατηρούνται σήμερα στο κυκλοφοριακό.

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γ. Νικολούζος δήλωσε ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει ενεργήσει στο βαθμό που όφειλε για την επίλυση ή έστω τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη διευκόλυνση των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που θα δυσκολέψει την εφαρμογή του συστήματος τηλεματικής και, ουσιαστικά, θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: