Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ


Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα προκειμένου να ενημερώσει τους τραπεζοϋπάλληλους για τη διεκδίκηση υπογραφής της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2008.

Η ενημέρωση έγινε το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο από τον οργανωτικό γραμματέα της ΟΤΟΕ Πεπέ Ζώη, τη γραμματέα πολιτισμού της Ομοσπονδίας Σοφία Κάντα, το γ.γ. υπαλλήλων της ΕΤΕ Γιώργο Μότσιο και το μέλος του Δ.Σ. του ίδιου σωματείου Κώστα Αντωνόπουλο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μέλη του κλιμακίου, επισημάνθηκε η πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου "για τις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης, η στάση της οποίας αποκαλύπτει είτε την ολοκληρωτική της αδυναμία, είτε τη συνειδητή πολιτική της επιλογή, που αφήνει στο απυρόβλητο την προκλητική συμπεριφορά ορισμένων τραπεζών, οι οποίες με προεξάρχουσα τη Διοίκηση της Εθνικής επιδιώκουν την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών του κοινωνικού διαλόγου και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στις Τράπεζες".

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ θα γίνει αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην Κέρκυρα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδος, στις Τράπεζες, που αρνούνται να συμβάλουν με την εξουσιοδότησή τους για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και ενημέρωση των εργαζομένων, των φορέων και της κοινής γνώμης σε τοπικό επίπεδο.

Ακόμη ανακοινώθηκε προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), "προκειμένου να υποχρεωθεί η εργοδοτική πλευρά να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε περίπτωση συνέχισης των εργοδοτικών αρνήσεων, να εξελιχθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: