Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ Ο ΣΩΤ. ΒΟΣΔΟΥ

Προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Επτανησιακών Σωματείων και παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα για την 144η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ . Σωτήρης Βόσδου.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Νομάρχης Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ζακύνθου κ. Μπάστας.

Ο κ. Βόσδου αναφερόμενος στην παραμονή του στον Καναδά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: « η παρουσία μου στις εορταστικές εκδηλώσεις των αποδήμων για την επέτειο της ένωσης των επτανήσων με την Ελλάδα μου έδωσε την δυνατότητα να δω από κοντά την πλούσια δραστηριότητα των επτανησίων του εξωτερικού οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους αλλά έχουν την Ελλάδα μέσα στην καρδιά τους. Οι δεσμοί οι οποίοι ενώνουν τα επτάνησα με την Ομογένεια είναι σημαντικοί και διαρκείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παιδιά τρίτης γενιάς φοιτούν σε ελληνικά σχολεία και μιλούν άπταιστα ελληνικά. Μάλιστα δεσμευτήκαμε να αποστείλουμε και βιβλία ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους και να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Επτανησιακών Συλλόγων κ. Μοντσενίγο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσκληση και την θερμή φιλοξενία»

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ξεχωριστό χρώμα έδωσε το συγκρότημα από την Ζάκυνθο όπου πλημμύρησε το κτήριο της ελληνικής κοινότητας με καντάδες και άλλα αγαπημένα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: